buczenie i zapach przypalanej gumy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

xstyle
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

buczenie i zapach przypalanej gumy

Post autor: xstyle » ndz lis 23, 2008 22:21

Witam kolegów z forum, od jakiegos czasu słyszę dziwne buczenie tzn. udalo mi się zaobserwować, że występuje wtedy gdy silnik jest zagrzany po zwalnianu np. z 120 do 30... albo w korku. Dodatkowo dzisiaj po wjeździe do garażu poczułem coś jakby przypalona guma... Pierwsza mysl, ze to moze jakis pasek? Ostatnio zmieniłem pompe wody bo tez juz glosniej chodziła i myślalem, ze to ona może być przyczyną, ale buczenie nadal sie zdaża. (Rozrząd zmieniałem 2miesiące temu do tego czasu zrobiłem moze 2tyś km) Przyszło mi też do głowy, że może pompa od wspomagania się kończy, ale przy max. skrecie nie slychac zadnego skrzypienia, (płyn zmieniałem 3miesiące temu i nie widac ubytku). Przekopalem troche forum i bylo kilka postów o buczeniu, dlatego przyszło mi na myśl, ze może to być wina któregoś paska, ale po tym jak poczułem tą paloną gumę zdecydowałem się założyć nowy temat. Może ktoś miał coś podobnego? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
sHpAaKu
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: sHpAaKu » pn lis 24, 2008 01:24

A przyspiesza Ci płynnie? Ja pomyślałem że sprzęgło się kończy.

Obrazek 171KM / 380Nm

Obrazek

xstyle
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: xstyle » pn lis 24, 2008 02:13

przyspiesza normalnie... sprzęgło zmieniałem wiosną...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”