Witam
Mam problem ze odpaleniem swoiego Lupo SDI. Problem pojawił się w dniu dzisiejszym po dłuższym postoju pod chmurką a temperatury ostanio znacznie spadły.
Objawia się to następująco wsiadłem dziś do autka przekręcam kluczyk a tu nic nawet nie zakręci zero reakcji.
Zauważyłęm że kontrolki palą się wszytkie tylko kontrolka świec żarowych dziwnie się zachowuje raz mryga ( zapala się i gaśnie), za innym razem woglke się nie zapala,
Po kilku próbach kontrolik przestały wogle świecic zapalały się tylko do ABSu i Poduszek.
Dodatkowo podczes peóby zapalenia pojawił się dziwny odgłos "pykanie" z okolicy bezpieczników".
Dodam dodatkowo żę wyzerowały się wskazania zegara i licznika kilometrów dziennch.
Podejżewam żę akumulator padł ale nie jestem jesczze tego pwioen bo nie sprawdziłęm nie było czasu. Możę tkoś wie co jest przyczyną takiego zachowania??
Nie zapala, dziwne zachowanie kontrolek, coś pyka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Lukasz_mk2
- Forum Master
jak na mój gust to na 100% aku - kilometry się zerują przy braku prądu. Zmień aku i zobacz co się dzieje, daje sobie odciąć prawą rękę że jak jest dobre aku to zapali bez problemu. Zwróć też uwagę na pobór prądu podczas postoju auta i na ładowanie podczas pracy silnika. Jak jest dobre aku to nie powinno być problemu nawet po kilku dniach stania auta na mrozie