szarpnięcia - koło zamachowe czy sprzęgło?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zdaje się że Spawacz ma rację. Nie żebym się wymądrzał ale zaglądnąłem do ksiązki i znalazłem taki schemat. Chodzi chyba o tą (nieopisaną niestety) zaznaczoną strzałką część.
Teraz pozostaje tylko dostać się do skrzyni i porównać ją ze schematem Kurde, zrobiło sie tak zimno, że chyba poprzestanę narazie na teorii
Teraz pozostaje tylko dostać się do skrzyni i porównać ją ze schematem Kurde, zrobiło sie tak zimno, że chyba poprzestanę narazie na teorii
Ostatnio zmieniony pn lis 24, 2008 03:48 przez nobo, łącznie zmieniany 3 razy.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ja to wymenialem jak mialem skrzynie na glebie , ale akurat zakladalem sprzegło , docisk ( od Ciebie tego sachsa ) no to okazuje sie ze mozna to zrobic bez wyciagania skrzyni, tylko nie wiem czy nie trzeba oleju spuscic bo szczerze to ja mialem spuszczony i nie woalem ryzykowacraf1al pisze:a jak to można zrobić?? i co spełnia to łożysko za role?
tam na koncu tej dupki skrzyni jest jedna czesc , która mozna odkrecic, na srubki 10 bodajze,ja wymianiajac to łozysko mialem nadzieje ze przestanie mi szumiec na luzie , ale sie pomyliłem widocznie cos w skrzynce w srodku sie dzieje jak jest zimne auto to słychac głosniej , jak wcisne sprzęgło to cisza ech kochane VW
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
guti pisze:ja to wymenialem jak mialem skrzynie na glebie , ale akurat zakladalem sprzegło , docisk ( od Ciebie tego sachsa ) no to okazuje sie ze mozna to zrobic bez wyciagania skrzyni, tylko nie wiem czy nie trzeba oleju spuscic bo szczerze to ja mialem spuszczony i nie woalem ryzykowacraf1al pisze:a jak to można zrobić?? i co spełnia to łożysko za role?
tam na koncu tej dupki skrzyni jest jedna czesc , która mozna odkrecic, na srubki 10 bodajze,ja wymianiajac to łozysko mialem nadzieje ze przestanie mi szumiec na luzie , ale sie pomyliłem widocznie cos w skrzynce w srodku sie dzieje jak jest zimne auto to słychac głosniej , jak wcisne sprzęgło to cisza ech kochane VW
tak właśnie sie zastanawiałem co ja zrobiłem z tym sprzęgłem! bo teraz potrzebowałem odnowa
ale kupiłem gorsze LUK
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
znowu akcja skrzynka manualna na tapecie ?:Draf1al pisze:tak właśnie sie zastanawiałem co ja zrobiłem z tym sprzęgłem! bo teraz potrzebowałem odnowa
powiem Ci ze sie podpalilem na to koło lekkie, zle stoczone było, za bardzo wybrane i kłopoty mialem z R zgrzytało , nie wysprzeglało , ale z kolega doszlismy do wnioscku ze za dobr tarcze mam , za gruba jest , bo jakby byla ciensza, zuzyta to koło by sie sprawdzalo a co do samej jazdy na lekkim to jest roznica z miejsca nie moglem ruszyc jak sie spieszylem
Ok juz nie offtopuje
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
guti pisze:znowu akcja skrzynka manualna na tapecie ?:Draf1al pisze:tak właśnie sie zastanawiałem co ja zrobiłem z tym sprzęgłem! bo teraz potrzebowałem odnowa
powiem Ci ze sie podpalilem na to koło lekkie, zle stoczone było, za bardzo wybrane i kłopoty mialem z R zgrzytało , nie wysprzeglało , ale z kolega doszlismy do wnioscku ze za dobr tarcze mam , za gruba jest , bo jakby byla ciensza, zuzyta to koło by sie sprawdzalo a co do samej jazdy na lekkim to jest roznica z miejsca nie moglem ruszyc jak sie spieszylem
Ok juz nie offtopuje
skrzynia już jeździ!