szklanki, uszczelniacze, olej

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

haps
Forum Master
Forum Master

Post autor: haps » ndz lis 23, 2008 18:41

toffic, czesci sa tanie, zgadzam sie, ale juz sciaganie glowicy i szlif po to zeby wymienic prowadnice, a moze sie okazac ze nie bedzie to niezbedne juz takie tanie nie bedzie. w 500zl to ja sie zmieszcze jak wymieni sie gumki i szklanki oraz olej bez sciagania glowicy.

Widze ze juz kilka osob chwali sobie wymiane uszczelniaczy zaworowych, dlatego chce to zrobic,a przy okazji popychacze sie nowe zalozy i przerzucic sie na olej 10w40.

Polsrodkiem to ja bym nazwal wlanie jakiegos swinstwa do oleju, bo na chwile faktycznie ustaja objawy.

Awatar użytkownika
toffic
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: toffic » ndz lis 23, 2008 18:53

haps pisze:czesci sa tanie, zgadzam sie, ale juz sciaganie glowicy i szlif po to zeby wymienic prowadnice, a moze sie okazac ze nie bedzie to niezbedne juz takie tanie nie bedzie. w 500zl to ja sie zmieszcze jak wymieni sie gumki i szklanki oraz olej bez sciagania glowicy
ja mowie że 500zł to wymian prowadnic itp :bigok:
Paweł Marek pisze:Mimo wszystko trzeba jednak wziąć wysoką trwałość silników VW
należy tez wziąć na poprawke niską trwałość mosiężnych prowadnic :bajer: zreszta, kto rozbierał jakąś czapke VW po 200tyś km to wie o czym mówie

haps
Forum Master
Forum Master

Post autor: haps » ndz lis 23, 2008 19:02

toffic pisze:ja mowie że 500zł to wymian prowadnic itp
a no wlasnie.. :bajer: zobaczymy z sasem co tam siedzi w srodku przy wymianie tych gumek, jesli faktycznie beda wielkie luzy na prowadnicach to bede myslal co tu dalej, na razie przyjmuje wersje optymistyczna. :bigok:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”