Problem z ABS ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z ABS ?
witam mam problem z ABS-em byłem na VAG-u i wykazało, że jest walnięty lewy przedni czujnik, wymieniłem na nowy i wszystko było OK przez 1 dzień. Teraz ABS raz chodzi (brak kontrolki ABS na zegarach), a czasami jest jego brak, lub słychać pracę czujnika i przyhamowuje lekko koło. Co może być nie tak ? Proszę o pomoc.
Witam.
Też mam podobny problem z ABS-em co prawda kontrolka nie świeci ale wyskakuję błąd na vagu
01315 - Transmission Control Module
49-00 - No Communications
I też przy hamowaniu gdy jest poślizg to abs wydaje takie dziwny dźwięk z kół(chyba przednich) tak jak by jakiś silniczek pracował. Nie wiem czy tak powinno być czy może jak jest jakiś czujnik walnięty to nie będzie prawdiłowo pracował.
Pozdrawiam
Też mam podobny problem z ABS-em co prawda kontrolka nie świeci ale wyskakuję błąd na vagu
I też przy hamowaniu gdy jest poślizg to abs wydaje takie dziwny dźwięk z kół(chyba przednich) tak jak by jakiś silniczek pracował. Nie wiem czy tak powinno być czy może jak jest jakiś czujnik walnięty to nie będzie prawdiłowo pracował.
Pozdrawiam
słychać brzęczenie tak jakby lekko zaczynał łapać !norek111 pisze:jakim sposobem słyszysz pracę czujnika ABS
[ Dodano: 23 Lis 2008 10:09 ]
no właśnie słychać jakby był jakiś silniczek, widzę że nie jestem sam z tym problememPvD pisze:Witam.
Pozdrawiam