[MK3] Pieknie cieknie z chlodnicy z obu stron rownomiernie!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
to i to do wymiany
Chodzi Ci o doraźne uszczelnienietomeks69 pisze:a co z chlodnica , uszczelniac??

Ja kiedyś w MkII co prawda zasypałem taki proszek (producent STP) i powiem Ci że zadziałało to super - uszczelniło chłodnicę idealnie - tak że zastanawiałem się później czy wymieniać

Ale po pierwsze nie wiem jak to się będzie miąło do twojej walniętej uszczelki pod głowicą, a po drugie słuszałem też o ujemnym wpływie tej zasypki na układ ogrzewania wnętrza pojazdu

Tak czy inaczej obie rzeczy do wymiany - ogranicz poruszanie się tam swoim bolidem, w ciągu tych 3 miesięcy, może uda się wrócić do pl

Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Powinien pomóc też uszczelcetomeks69 pisze:hallo moze ktos jeszcze pomoze,prosze,uszczelniec czy nie chlodnice i czy ma to jakis wplyw na uszczelke pod glowica???

Jest to taka mała puszeczka nazywa się to "K2 - Stop LEAK blister" zasypka w postaci proszku. Z tego co pamiętam to wsypałem cały pojemniczek. A gdyby się kiedyś okazało że bedziesz zmieniał uszczelke i chłodnicę to zawsze możesz kupić preparat który oczyści cały układ chłodzenia

Oto co przeczytałem na opakowaniu :
Proszkowy uszczelniacz chłodnic, nagrzewnic, bloków silnika i uszczelek. Smaruje pompę wodną. Tworzy elastyczną warstwę metalu, która trwale wypełnia nieszczelności. Zawiera inhibitory przeciwdziałające rdzy i korozji. Nie zapycha układu chłodzenia. Zapobiega odkładaniu się kamienia kotłowego. Działa szybko i skutecznie.
Ten środek zastosowałem w swoim MkII 1,6e, jak mi nawaliła chłodnica - doraźnie zadziałało idealnie - zero przecieków, a chłodnicę wymieniłem dużo później bo poprostu była szczelna dzięki temu preparatowi

Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V