Wyłącznik pompy paliwa :)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wyłącznik pompy paliwa :)
Witam wszystkich!!!
Czy ktos z was moze uzywa takiego cuda? Czy to jest rzecz godna kupienia?
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=72460020
Czy ktos z was moze uzywa takiego cuda? Czy to jest rzecz godna kupienia?
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=72460020
Torreto
- Paweł Marek
- V.I.P.
Dopiero co był temat o tym. Są zwolennicy i przeciwnicy. Ja używam i się cieszę że pompa nie pracuje jak jeżdzę na gazie. Tyle że to zwykły przekaźnik i kosztuje ze dwa złote na giełdzie plus kable i wsuwki.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
krucho z tym będzie. Najzwyklejszy przekaźnik. Ma dwa złącza od uzwojenia: wpinasz je do zaworu gazu przed reduktorem. Ma jeszcze trzy złącza. Pierwsze i drugie jest zwarte, a pierwsze i trzecie rozwarte gdy przekaźnik jest wzbudzony. Przekaźnik wzbudza się jak zawór gazowy sie włącza, wtedy pompa ma być odłączona więc wybierasz parę złączy które rozłączają sie przy wzbudzeniu przekaźnika. Na każdym przekaźniku zwykle jest schemacik - zorientujesz się. Wpinasz sie w przewód pompy paliwa idący od skrzynki przekaźników koło lewego progu - czerwono żółty
[ Dodano: Czw Lis 24, 2005 9:29 pm ]
styki przekaźnika sa numerowane, nie mam takiego pod ręką i nie pamietam, ale jak poszukasz po moich postach to pisałem już o tym z podaniem tych numerów
[ Dodano: Czw Lis 24, 2005 9:29 pm ]
styki przekaźnika sa numerowane, nie mam takiego pod ręką i nie pamietam, ale jak poszukasz po moich postach to pisałem już o tym z podaniem tych numerów
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.