Problem z ogrzewaniem MK3

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
$iwy
Użytkownik
Użytkownik

Problem z ogrzewaniem MK3

Post autor: $iwy » pn lis 17, 2008 23:27

Mam problem ze sterowaniem nawiewem.Dziś jadąc do ASO odebrać wąż do chłodnicy i opaski zmarzłem trochę w nogi.Po drodze zauważyłem że tak jak by nie działał mi nawiew na nogi :grrr: w sumie cały czas delikatnie wieje na nogi i na szyby :panna:
A gdy tym kółkiem od sterowania chcę nakręcić na szyby w połowie drogi się blokuje.Stawiam na linki bo raczej innego wyjścia nie ma.Chyba że ktoś ma inne propozycje.
Proszę kogoś kto ma ETKĘ o rysunek z całym tym podłączeniem tych linek nagrzewnica-sterownik i zastanawiam się czy bez ściągania deski się obejdzie.Przy okazji pytałem w ASO to linki kosztują ok 40,- ale znowu będę musiał tydzień czekac :grrr: no i są oznaczone kolorami :grrr:

Awatar użytkownika
venomek
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: venomek » wt lis 18, 2008 08:43

Prawdopodobnie linka od sterowania nawiewem zahacza o linkę od temperatury powietrza. Zobacz czy możesz swobodnie obracać sterowaniem gdy masz temp. na min. i na max. Jak nie to uchyl delikatnie cały panel (po odkręceniu) i zobacz.

Kto się frajerem urodził kanarkiem nie zdechnie - niestety.

Awatar użytkownika
$iwy
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: $iwy » wt lis 18, 2008 19:06

venomek pisze:Prawdopodobnie linka od sterowania nawiewem zahacza o linkę od temperatury powietrza. Zobacz czy możesz swobodnie obracać sterowaniem gdy masz temp. na min. i na max. Jak nie to uchyl delikatnie cały panel (po odkręceniu) i zobacz.
Nie nie mogę.Wróciłem z pracy i za chwile spadam do garażu wymieniać wąż od chłodnicy i zobaczę co z tym :panna:

[ Dodano: 18 Lis 2008 21:23 ]
No i wszystko działa ponieważ miałem jeszcze jeden komplet tych pokręteł.

Okazało się że to jedno kółko sie ukruszyło i ten aluminiowy wodzik wyskakiwał gdy chciałem dać nawiew na szyby.
Mogłem zrobić fotkę ;/ ale jak coś to jeszcze mogę gdyby ktoś potrzebował...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”