witam koledzy, mam VW-eja Mk2 1.8 na jedno punkcie i mam taki problem, zadko gdy zapalam silnik a czesto podczas jazdy łapie mi wyzsze obroty a potem nawet bardzo wysokie co to moze byc bo po pierwsze jest to bardzo denerwujace gdy auto samo jedzie a po drugie mam przelot zakonczony mugenem i strasznie głosno jest na zewnatrz przy postoju...pomózcie
[ Dodano: 17 Lis 2008 16:31 ]
koledzy pomożcie co to moze byc co trzeba wymienic ??
VW MK2 łapie wysokie obroty
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Drifter
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
VW MK2 łapie wysokie obroty
Ostatnio zmieniony pn lis 17, 2008 17:12 przez Drifter, łącznie zmieniany 1 raz.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Drifter, od niebieskiego on niejako steruje krokowcem ciezko odpala jak jest ciepły ?
sprawdz go omomierzem, na forum gdzies sa wartosci, dwa to podczas pracy silnika odepnij niebieski, na ciepłym silniku obroty powinny wzrosnąc.
Jezeli czujnik okaze sie ok, to zainteresuj sie krokiem, niedawno kolega w RPku mial tez takie objawy , czujnik sprawdzony , napiecie w koscte czujnika tez, ale krok nie reagował na odpiecie niebieskiego , wymienilismy krokowiec i jak reka odjał obroty rowne, czasem sie jeszcze powiesi ale to na sekund 3
sprawdz go omomierzem, na forum gdzies sa wartosci, dwa to podczas pracy silnika odepnij niebieski, na ciepłym silniku obroty powinny wzrosnąc.
Jezeli czujnik okaze sie ok, to zainteresuj sie krokiem, niedawno kolega w RPku mial tez takie objawy , czujnik sprawdzony , napiecie w koscte czujnika tez, ale krok nie reagował na odpiecie niebieskiego , wymienilismy krokowiec i jak reka odjał obroty rowne, czasem sie jeszcze powiesi ale to na sekund 3
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!