Witam, a zarazem mam do wszystkich obeznanych wielką prośbę. Wiem ze juz kiedys byly poruszane takie tematy ale ja juz rozkładam ręce co do mojego auta. Mianowicie wszystko zaczelo sie w sierpniu i aż do tego momentu sie dzieje, auto na 2 ,3 ,4 biegu w tym przedziale od 2- do 2,5 tys obrotów podczas przyspieszania szarpie, tak jak by silnik przstaje przyspieszać zawiesza sie , przetrzymuje go cos aż w pewnym momencie puszcza i auto dalej sie juz poprawnie rozpedza. na 1 biegu ta przyczyna wystepuje nie raz (i podczas szarpania na 1 biegu w tym momencie wcisne sprzeglo i wrzuce drugi bieg obroty spadaaja do 500 a 2 razy juz kiedys mi zgas). Ale ta przyczyna nie zawsze wystepuje. Najciekawsze jest to że jezeli odepne minus od akumulatora tzn. reset ok.30 min i po włonczeniu silnika wszystko sie ustawi aż do włonczenia wentylatora samochód dziala poprawnie z 1 dzien i znowu wszystko wraca do tego co bylo

Wiec to napewno chyba nie wina jakiegos lewego powietrza. Wymienialem juz wszystkie filry, kopułkę, palec, świece, kable ( byly sprawdzane na innych), olej , czujnik temperatury, podmienialem wtrysk jedyne co zostalo to przepustnica ta orginalna ktora juz byla zamontowana po kupnie , jedynie zostala wyczyszczona. Nigdzie najprawdopodobniej nie łapie lewego powietrza, podstawa wtrysku wymieniona. Na Vagu nic nie wykrywa bo to jest uboga wersja komputera potrafi wykryc tylko zepsuty czujnik Halla. Naprawde nie wiem co juz robic za co sie zabrac

Jezeli ktoś mial podobny przypadek a udalo mu sie to naprawic bardzo bym prosił o wskazówki. Dziekuje za przeczytanie mojej długiej wypowiedzi i prosze o POMOC