tarcie kierownicy oraz stacyjka

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

zulik
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

tarcie kierownicy oraz stacyjka

Post autor: zulik » śr lis 23, 2005 09:25

Czołem Golfiarze :food:

w Czasie jazdy nagle przy skrętach zaczeło mi się w kierownicy coś trzeć - dzwięk jest taki jak by tarł plastik o plastik, zdjałem obudowe która jest za kierownicą i psikłem w kierownice WD-40, co zniwelowało wydzielany hałas ale wydaje mi się ze nadal coś tam trze - ktoś wie moze co to jest ? i jak to usunąć ? bo kiera jest z jaśkiem i boje się tego dotykać

druga sprawa

kiedys jechałem i tez mi sie to raz stalo teraz dzieje mi sie to zawsze ;/
a mianowicie - jak psiklem sobie wd-40 do kiery to mowie psikne tam gdzie jest kluczyk

i chcialoby sie powiedziec "i od tego momentu" ale przypominam ze raz mi sie juz to zdarzylo
poprostu mam problem z przekreceniem kluczyka - gdzie to zawiesc ?? do tego kolesia od zamków ?? pewno jakieś zębatki nie trybią już dobrze - coprawda sprawdzalem to na dorabianym kluczu - no ale w koncu do cholery miesiac nic sie (prawie) takiego nie działo

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » śr lis 23, 2005 09:33

W kierownicy trze albo styk klaksonu albo obudowa kierownicy o obudowe stacyjki, jak rozbierzesz będziesz widział poprzycierane miejsca. A stacyjka ma już dość i zaczyna zdychać.

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » czw lis 24, 2005 01:28

taz ma rację.Jak zdejmiesz kierownicę To tam zobaczysz taką blaszkę która się ślizga po drugiej blaszce i poprostu tam niem smaru a stacyjka też do fachowca do przesmarowania SMAREM a nie jakimś tam gównem wd40 .Reklama dżwignią chandlu więc reklamują takie syfy.pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”