jak sprawdzić typ silnika czy rodzaj w MKIII?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jak sprawdzić typ silnika czy rodzaj w MKIII?
Normalnie siakieś to dziwne bo sprawdzałem na blaszce co się znajduje po lejewe stronie jak otowieramy maskie i tam jest napisane ABE. No to szukam tu na formu czy sie zgadzaja dane techniczne no i co niema w ogóle takiego czegoś jak ABE. W brifje sprawdzam jest jakieś 1 HXO. Pomóżcie bo ja kupuje części to mam mega problem ostatni kupiłem zakrótki pasek. Dzięki
- Wojtes3mkIII
- Ma gadane
- Kontakt:
A masz kartę pojazdu ? Pierwsza strona, tam masz nr silnika , trzy pierwsze litery i wszystko na temat . Potem na stronce w poradach - drugi temat od góry - oznaczenie silników - dowiesz się paru szczegółów . A jak chcesz wiedzieć kiedy Twój Golfik ma urodzinki to wpisz VIN tu ...
Pozdr .
Pozdr .
:bylo: :bajer:
masz 3 wyjścia:
1. sprawdź czy nie masz nakleki na osłonie paska rozrządu - na niej jest numer i kod silnika
2. Idziesz z dokumentami do serwisu vw i tam w ETKA z bazy danych ustalą jak był wyposażony i jaki miał silnik
3. Robisz fotki silnika i pokazujesz ludziom na forum - ten kto ma taki sam - powie ci w przybliżeniu oznaczenie bo te silniki w zależności od roku i dołączonych elementów czasem zmieniały oznaczenie
1. sprawdź czy nie masz nakleki na osłonie paska rozrządu - na niej jest numer i kod silnika
2. Idziesz z dokumentami do serwisu vw i tam w ETKA z bazy danych ustalą jak był wyposażony i jaki miał silnik
3. Robisz fotki silnika i pokazujesz ludziom na forum - ten kto ma taki sam - powie ci w przybliżeniu oznaczenie bo te silniki w zależności od roku i dołączonych elementów czasem zmieniały oznaczenie
- tomekra
- Użytkownik
- Kontakt:
a gdzie sprawdzałeś że masz takie oznaczenieaguamak pisze:Hej,ja tez mam oznaczenie silnika ABE i nigdzie nie moge nic znaleźć o tym
[ Dodano: Czw Lis 24, 2005 21:49 ]
jakbyś coś miał o tym ABE to daj znać, bo wygląda na to ze mamy takie same autka
[url=http://www.vag-skierniewice.pl][img]http://images35.fotosik.pl/133/c7ee01e51af0ab20med.jpg[/img][/url]