kontrolka ciśnienia oleju GOLF II

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

bertos
Nowicjusz
Nowicjusz

kontrolka ciśnienia oleju GOLF II

Post autor: bertos » pn lis 21, 2005 16:54

Witam

po wymianie oleju, na niskich obrotach przy redukcji biegów przy spokojnej jeździe potrafi mignąć 2 lub 3 razy kontrolka ciśnienia oleju. Co robić? Czy mogę dalej jeździć z takim obiawem? Zrobiłem już około 1000 km i na razie nic się nie dzieje no ale zawsze cos może strzelić.

gregor99

Post autor: gregor99 » pn lis 21, 2005 17:28

U mnie pojawiał się jeszcze bzyczek , dosyć irytująca sprawa bo musiałem zredukować , zwiekszyć obroty i cisza na chwilę .Wymieniłem obydwa czujniki i dalej to samo , wymieniłem olej bez zmian i wreszcie wymieniłem czujnik temperatury i sukces . Nie wiem czy to przypadek czy jest jakieś powiązanie ale od wymiany czujnika temperatury mam spokój.

Awatar użytkownika
DmX_81
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: DmX_81 » pn lis 21, 2005 18:30

ja mialem latem tak ze przy niskich obrotach mi zaczynala sie wiecic kontrolka cisnienia oleju - jak troche silnik byl juz rozgrzany - no i nie gasla dopoki nie przygazowalem ( bo to bylo jak stalem na skrzyzowaniu lub kazdy postoj = wolne obroty to to samo sie dzialo - musialem przygazowac) nie wiem - troche sie oziebilo i juz nic nie ma (to dzialo sie przy +25 st i wyzej i po ok pol godz jazdy)

ostatnio zauwazylem wyciek spod tego czujnika to go wymienilem - ale teraz w ogole sie kontrolka ine swieci - muse jeszcze raz z tym podjechac.

bertos
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: bertos » śr lis 23, 2005 14:30

właśnie z czujnikiem temp. też mam cos nie halo, raz działa a raz nie. spróbuję go wymienić może pomoże.

barnej19

Post autor: barnej19 » śr lis 23, 2005 18:02

jak ten czujnik nieda rady to weś odkręć fiktr oleu o jakieś pare pbrotuw otpal na chwile i dokręć go spowrotem marz pompa niedomagać

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”