akumulator do golfa II
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
akumulator do golfa II
mam pytanko... jakki jest naj... akumulator do vw golfa II 1.6 benzyna z LPG proszę o rade? Jaka pojemność jakiej firmy itp itd?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Centra jest bardzo dobra i wytrzymała. 55Ah powinien wystarczyć. Trzeba sprawdzić jaki jest alternator albo 45Ah nie jestem do końca pewnien. Jak mam w POLO 1.6 chyba 45Ah.
centra plus ma większą moc rozruchową w porównaniu do zwykłej centry. BOSHA nie polecam. Nie jest aż tak dobry. Gorszy bynajmniej od Centry.
centra plus ma większą moc rozruchową w porównaniu do zwykłej centry. BOSHA nie polecam. Nie jest aż tak dobry. Gorszy bynajmniej od Centry.
to wsadz 100ah do swojego golfa i czekaj az alternator go naladujegadom pisze:"GRZESIEK" kto ci takiego kitu naładawał. Akumulator zawsze będzie ładowany niezależnie od jego pojemności. Kwestia jest tylko jak długo trzeba go ładować.
ja w 1,3 mam podane 36 do 45ah, zreszta przy takim pradzie ladowania jaki jest w MK2 to i tak ciezko utrzymac ladowanie wymagane w gwarancjach akumulatorow 14 - 14,4V
W gwarancji podają napięcie ładowania a nie prąd to zasadnicza różnica. A tak pozatym to ja niewnikam jak długo trzeba go ładować tylko że ktoś powiedział że będzie niedoładowany co jestr nieprawdą. Wsadze do swojego golfa 100Ah akumulator i będzie chodził poprzwnie. Jeżeli zamontuje aku o takiej dużej pojemności i będzie on naładowany to podczas użytkowania będzie on swobodnie doładowywany do znamionowej pojemności.djb pisze:to wsadz 100ah do swojego golfa i czekaj az alternator go naladujegadom pisze:"GRZESIEK" kto ci takiego kitu naładawał. Akumulator zawsze będzie ładowany niezależnie od jego pojemności. Kwestia jest tylko jak długo trzeba go ładować.
ja w 1,3 mam podane 36 do 45ah, zreszta przy takim pradzie ladowania jaki jest w MK2 to i tak ciezko utrzymac ladowanie wymagane w gwarancjach akumulatorow 14 - 14,4V
Niezla teoria, wprowadz w zycie i zaskocz wszystkich z niedoladowanymi akumulatorami 45ah na forum z MKII moca swojego alternatora.gadom pisze:W gwarancji podają napięcie ładowania a nie prąd to zasadnicza różnica. A tak pozatym to ja niewnikam jak długo trzeba go ładować tylko że ktoś powiedział że będzie niedoładowany co jestr nieprawdą. Wsadze do swojego golfa 100Ah akumulator i będzie chodził poprzwnie. Jeżeli zamontuje aku o takiej dużej pojemności i będzie on naładowany to podczas użytkowania będzie on swobodnie doładowywany do znamionowej pojemności.djb pisze:to wsadz 100ah do swojego golfa i czekaj az alternator go naladujegadom pisze:"GRZESIEK" kto ci takiego kitu naładawał. Akumulator zawsze będzie ładowany niezależnie od jego pojemności. Kwestia jest tylko jak długo trzeba go ładować.
p.s. a swoja droga chcialbym zeby to byla prawda
Ano ma. Może słyszałeś o maluchach z prądnicami o mocy ok230W. Wiecznie miały problemy z niedoładowanymi aku.A to tylko 34Ah. Druga sprawa: jeżdziłem kiedyś samochodem z amperomierzem. Zdarzyło mi się zostawić auto na światłach ( silnik zgaszony). Po odpaleniu amperomierz wskazywał ok 30A na +-taki był prąd ładowania. Po naładowaniu wskazówka zeszła do zera (prawie).gadom pisze: co ma do tego moc alternatora. Myślisz że przy dużej pojemności akumulatora cały prąd alternatora idzie na ładowanie. Spróbuj ładować akumulator prądem 30A.
bodzio_j
- Pablo Corrado
- Forum Master
Tomcio666, założyłem a dlacvzego pytasz?
Sorki że teraz odpisuję ale dawno mnie tutaj nie było.
Sorki że teraz odpisuję ale dawno mnie tutaj nie było.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.