ooo nie bylo mnie kilka dni, a widze ze watek sie cieszy popularnoscia. :d
Jedno mi sie nasuwa, ze zamek klapy nie sa specjalnie udane w mk4.
Jutro bede mial wiecej czasu i sprobuje rozwiazac moje problemy, wrzuce fote rozebranej klapy, ktos nawet pytal o to mnie. Nikt nie wie gdzie jest ten wlacznik otwarcia klapy?, bo u mnie stawialbym na to jesli chodzi o problem 1 i 2.
Sprawdze tez czy ten "alarm" dziala
[ Dodano: 05 Lip 2006 16:30 ]
rakczek, ten przycisk w slupku drzwi to od seryjnego alarmu, konkretnie do wylaczania systemu kontroli wnetrza (czujniki ruchu wnetrza samochodu).
A odnosnie tej diody kolo rygielka w drzwiach kierowcy to juz wiem co to jest
To funkcja podwojnej blokady centalnego zamka. POwinno sie uaktywniac po zamknieciu auta z zewnatrz i nastepuje natychmiastowa blokada przyciskow zabezpieczajacych np. otwieranie zamka. Wlaczenie zostaje potwierdzone zapaleniem kierownkow. Napisalem powinno bo u mnie nie za kazdym razem zalacza sie ta funkcja, czasem musze drugi raz przekrecic w prawo ( centralny bez pilota). Przetestowalem ten sytem, zamknalem sie przez otwarta szybe w samochodzie
nie da rady otworzyc drzwi od srodka klamkami, ani z przycisku na panelu, a jak sie go probuje odpalic to zaczyna wyc klakson i awaryjne, mozliwe ze zalacza sie to tez w inny sposob.
Zeby zamknac samochod bez tej fukcji nalezy w ciagu 1 sekundy przekrecic zamek 2 razy w prawo, nie wiem jak z pilota ( moze 2 razy nacisnac przycisk zamykania), jezeli w aucie jest tez seryjny alarm tez zostanie dezaktywowany.
Probowalem tez walczyc z ta klapa, rozebralem ale nie mam pojecie co jest:( przypomne ze nie dziala oswietlenie bagaznika - lampka i nie wlacza sie oswietlenie w kabinie przy otwarciu klapy.
pomozcie, zalaczam zdjecia klapy, ktos nawet chcial