Problem z ogrzewaniem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Problem z ogrzewaniem
Witam kolegów forumowiczów!
Mam mały problem z ogrzewaniem w swoim Golfiku.Generalnie grzeje w środku ale nie jest to takie ogrzewanie jak być powinno-jest po prostu za słabe...Zastanawiam sie czy trzeba by było może nagrzewnice przepłukac-przeczyscic?Dziś rozkrecilem caly panel z pokretłami odpowiadajacy za powietrze itd Zobaczylem cos dziwnego mianowicie jak przekrecam srodkowe pokretło to mniej wiecej od polowy czyli jak zaczyna sie rozbic coraz cieplejsze wraz z linka przeciaga sie rownież pancerz linki Zaczalem sie zastanawic czy to nie jest przyczyna czy może nie otwiera sie do konca w nagrzewnicy ciepłe powietrze...
Z góry dziękuje za podpowiedzi i pomoc w rozwiazaniu problemu!
Pozdrawiam!
Mam mały problem z ogrzewaniem w swoim Golfiku.Generalnie grzeje w środku ale nie jest to takie ogrzewanie jak być powinno-jest po prostu za słabe...Zastanawiam sie czy trzeba by było może nagrzewnice przepłukac-przeczyscic?Dziś rozkrecilem caly panel z pokretłami odpowiadajacy za powietrze itd Zobaczylem cos dziwnego mianowicie jak przekrecam srodkowe pokretło to mniej wiecej od polowy czyli jak zaczyna sie rozbic coraz cieplejsze wraz z linka przeciaga sie rownież pancerz linki Zaczalem sie zastanawic czy to nie jest przyczyna czy może nie otwiera sie do konca w nagrzewnicy ciepłe powietrze...
Z góry dziękuje za podpowiedzi i pomoc w rozwiazaniu problemu!
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony ndz lis 09, 2008 12:06 przez patrickexdiff, łącznie zmieniany 1 raz.
chemikk
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Ok sprawdze Probowałem też przytrzymać pancerz przy kreceniu gałką ale nic to nie dało slizgal sie razem z linką jakby sie do niej przykleił:| dziwne... Teraz tak ,zeby zobaczyc czy linka jest dobrze przymocowana z drugiej strony to chyba czeka mnie rozbiorka deski rozdzielczej prawda? bo inaczej tam nie dojde zeby zobaczyć;/
chemikk
Miałem to samo w swoim autku!!! na początek nie było ciepłego powietrza!!! potem nie latał na wszystkich biegach i nie miał mocy dmuchania!!! Wymieniłem pod nogami pasażera na dmuchawie czujnik odpowiadający za grzanie a co do mocy to banał, mianowicie spadł tunel pod wspomnianymi nogami i w filterku kabinowym 10 kilo śmieci!!!!!
dziś jest GIT POWODZENIA
dziś jest GIT POWODZENIA
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- LASOT-A
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Przymocuj pancerz linki opaską zaciskową plastikową (ja przymocowałem tzrema żeby dobrze sie tzymał) do drugiego pancerza na pewno pomoże. Pancerz będzie unieruchomiony i będzie grzało. Musi byś unieruchomiony. Pewnie Ci mocowanie pancerza pękło jak obracałeś nadmuchem na najwyszszym biegu wentylatora.
Brillantschwartz perleffect - LA9V
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
do LASOT'a; to fakt pancerz musi byc unieruchomiony ale wtedy nie wychodzi linka z niego,probowałem przytrzymac na probe ostatnio obcążkami pancerz to nie dało sie dalej krecick pokrętłem ,linka nie chciała wychodzic:| tak jakby sie zablokowala gdzies wewnatrz pancerza.Dziwne prawda? ajjj juz nie wiem co tym poradzic ale dzieki wszystkim za rady -PRóBUJE DALEJ a jak mi sie uda dojsc co było przyczyna dam znać
chemikk
jaka klapka płynu
[ Dodano: 09 Lis 2008 01:01 ]
[ Dodano: 09 Lis 2008 01:01 ]
mk3 ma jakąś klapke płynulipasvw pisze:[ Dodano: 09 Lis 2008 00:56 ]wymień linkę i wtedy zobaczysz co się będzie działo, a możesz jeszcze zobaczyć czy ta klapka odsłaniająca czy przepuszczająca płyn się nie blokuje.patrickexdiff pisze:pancerz musi byc unieruchomiony ale wtedy nie wychodzi linka z niego,probowałem przytrzymac na probe ostatnio obcążkami pancerz to nie dało sie dalej krecick pokrętłem ,linka nie chciała wychodzic:| tak jakby sie zablokowala gdzies wewnatrz pancerza.Dziwne prawda?
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM