Problem z rozrusznikiem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Kromczy
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z rozrusznikiem

Post autor: Kromczy » pt lis 07, 2008 22:03

Witam, jako że jestem to nowy, witam wszystkich użytkowników forum.

Mam problem w mk2 1.6B taki.
Chciałem wyczyścić styki rozrusznika, gdyż były zardzewiał/zaśniedziałe (nie kręciło rozrusznikiem).
Chciałem wyciągnąć złącze (z tej wystającej blaszki) z kablem czerwono-czarnym i niestety blaszka do której wkłada sie owe złącze złamała sie w pół. Co z tym fantem zrobić

Pozdrawiam
Wojtek
Ostatnio zmieniony pt lis 07, 2008 22:06 przez Kromczy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » pt lis 07, 2008 22:23

zapwne chodzi o przewód prądowy (sterowniczy)
zrób fotkę łatwiej bedzie coś doradzić

Kromczy
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Kromczy » pt lis 07, 2008 22:25

Ok jutro je wrzucę blaszki tej zostało około 2mm tak właśnie chodzi o przewód sterowniczy i jego wtyk do tej nieszczęsnej blaszki w rozruszniku

Jarowo
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Jarowo » pt lis 07, 2008 22:33

Kromczy pisze:Chciałem wyczyścić styki rozrusznika, gdyż były zardzewiał/zaśniedziałe (nie kręciło rozrusznikiem).
Mam nadzieje,że mowa jest złączach automatu rozrusznika (grube przewody dokręcone nakrętką M8 i cieńszy przewód sterujący automatem)
Kromczy pisze:Chciałem wyciągnąć złącze (z tej wystającej blaszki) z kablem czerwono-czarnym i niestety blaszka do której wkłada sie owe złącze złamała sie w pół. Co z tym fantem zrobić
Z tego wnioskuje, że ułamało się złącze typu męskiego w automacie.
Jeżeli mam rację to trzeba tą część złącza (blaszki), która pozostała przy automacie trzeba oczyścić i przylutować do nie kawałek przewodu ze złączem męskim lub samo złącze męskie tak aby można było podłączyć przewód sterujący automat rozrusznika.

JaroW

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » pt lis 07, 2008 22:47

lutowanie owszem :bigok: ale od spodu automatu sprawdz czy czasami nie jest przykręcona od srodka ta blaszka a jezeli jest nitowana no cóż można by ja dorobic :bajer: szkoda nerwów i czasu na tą zabawę
poprostu ze szrociku zakupić ( samą góre automatu)
Ostatnio zmieniony pt lis 07, 2008 22:49 przez dziejo, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”