wskazówka predkościomierza skacze ;/

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
FisheR
...
...
Kontakt:

wskazówka predkościomierza skacze ;/

Post autor: FisheR » śr lis 05, 2008 23:50

witam.dzisiaj wymienialem linke predkosciomierza w mk2,przejechalem kilkaset metrow i wskazowka skacze zamiast rownomiernie pokazywac predkosc.co moze byc przyczyna?? silnik 1.3 2G skrzynia 8n licznik z mfa index 950 linke kupowalem do 1.3 ,czy licznik z mfa musi miec inna linke czy sa takie same linki tzn wejscia do licznika??????

MK IV TDI 4MOTION :dol:
Obrazek

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: To_mas » czw lis 06, 2008 00:36

linka dobrze doszła ?? zatrzask sie zaczepił ??
jeśli tak to sprubuj ją(wtyczke) poobraćać dookoła przy liczniku podczas jazdy i sprawdzać czy coś sie poparwia

Awatar użytkownika
FisheR
...
...
Kontakt:

Post autor: FisheR » czw lis 06, 2008 05:27

To_mas, no wlasnie doszla i to mnie dziwi co jest nie tak...

Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł NPI
...
...

Post autor: Paweł NPI » czw lis 06, 2008 06:56

Spróbuj poprawić jeszcze raz przy skrzyni, ja kiedyś miałem podobnie. Wykręciłem od skrzyni i włożyłem na nowo i było ok.

[url=http://www.ilespala.pl/podsumowanie/426][img]http://www.ilespala.pl/obrazek/426/3/1[/img][/url]

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images46.fotosik.pl/298/9584d7b661611e73.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
CSR_GTI
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: CSR_GTI » czw lis 06, 2008 09:13

Linka powinna sie luźno obracać w pancerzu - zanim założyłeś to sprawdzałeś? Pancerz nie powinien być nigdzie zagięty żeby nie blokował linki.
To że skacze to może być wina tego że gdzieś ma opór przy obracaniu...

18K4F inside... RWD car :)

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » czw lis 06, 2008 09:34

Conscious, ja tez zmienialem linke na zamiennik , tez delikatnie skacze, ale problem posrednio jest w budowie samej linki,
na koncu linki , tam gdzie wchodzi do licznika, ten bolec w oryginale jest plastikowy na takim gumowym łaczniku niwelujacym dragnia, ten bolec mozna zdjac z linki w starej ale nie da sie przełozyc niestety na ta nowa, bo na niej bolec jest metalowy , na stałe i nie ma zadnych gumowych łaczników. Wolałbym kupic uzywana linke ale w jakism lepszym stanie , niz ten zamiennik tandetny.
Byc moze u Ciebie to jest to samo, linki ogolnie sa takie same do wszsytkich liczników, roznia sie zapieciem i dlugoscia ;) tylko slimak w skrzyni moze byc inny dla poszczegolnej skrzynki.
głownie roznia sie silmaki do diesla i do beznyny , mozna to kolorami rozroznic, czrwony jest do benzyny jak dobrze pamietam.

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Awatar użytkownika
FisheR
...
...
Kontakt:

Post autor: FisheR » czw lis 06, 2008 21:22

guti, juz mialem zamiennik tylko ulamal sie ten zaczep co trzyma linke przy liczniku...linka powinna byc prosto nie zagieta...w skrzyni tez jest dobrze bo wkladalem pare razy tam jest lepsze dojscie niz przy liczniku...a moze to byc wina licznika??bo zalozylem nowy tzn z mfa i nowa linke do tego i wskazowka perfidnie skacze o 5km np miedzy 50 a 55 itp jak bede wymienial deche na miekka to bede mial lepsze dojscie przy liczniku...

[ Dodano: 06 Lis 2008 20:23 ]
CSR_GTI, sprawdzalem i chodzi luzno i sie obraca

[ Dodano: 08 Lis 2008 19:23 ]
przyczyna byl ulamany ten plastik bialy na ktory wchodzi linka :crazy: ulamal sie i zostal w lince naszczescie mam jeszcze 2 liczniki i przelozylem predkosciomierz z innego i zalozylem linke pierw na licznik potem do skrzyni i smiga ladnie :bigok: dziekuje za wypowiedzi mozna zamknac temat :bigok:

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”