Czujnik temperatury
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czujnik temperatury
dzis bylem u mechaniora na komputerze wykazalo ze mam cos z czujnikiem temperatury.czy ktos wie jaki jest nr fabryczny czujnika na 4 styki kolor zielony.mam beznzyne 2.0 2001r.czy awaria czujnika ma wplyw na wieksza ilosc spalania paliwa??moj golfik pali 13l na miescie przy normalnej jedzie.
- FILIP_1988
- Ma gadane
jak nie jak takFILIP_1988 pisze:Uszkodzony czujnik temperatury nie jest przyczyna wiekszego spalania.
..o ile jest uszkodzony czujnik który odpowiada za sygnał do ECU (czujnik 4 pinowy ma w sobie dwa czujniki: 1-dla wskaźników na desce, 2-do ECU), wtedy może dojść do zaburzenia danych które potrzebuje komputer do tworzenia właściwych parametrów pracy silnika i automatycznie mamy większe spalanie przez mało optymalnie dobraną mieszankę
Ostatnio zmieniony śr lis 05, 2008 02:25 przez EnJoy, łącznie zmieniany 1 raz.
- FILIP_1988
- Ma gadane
to przepraszam, nie wiedzialem-tez mam w swoim golfie uszkodzony czujnik,ale w moim przypadku nie powoduje to wiekszego spalaniaenjoy pisze:jak nie jak takFILIP_1988 pisze:Uszkodzony czujnik temperatury nie jest przyczyna wiekszego spalania.
..o ile jest uszkodzony czujnik który odpowiada za sygnał do ECU (czujnik 4 pinowy ma w sobie dwa czujniki: 1-dla wskaźników na desce, 2-do ECU), wtedy może dojść do zaburzenia danych które potrzebuje komputer do tworzenia właściwych parametrów pracy silnika i automatycznie mamy większe spalanie przez mało optymalnie dobraną mieszankę