oświetlanie wnętrza - nie zapala sie żadna lampka

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
grubasmkIV
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: grubasmkIV » wt lut 19, 2008 01:29

Bezpieczniki

[img]http://images46.fotosik.pl/113/caa69986529815cc.jpg[/img]
[size=167][b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=151181&sid=03b6b934d54ddd0a5c802190b99ee277]Moja Golfizna :D[/url][/b][/size]

Awatar użytkownika
PvD
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: PvD » ndz sie 03, 2008 19:56

Ja mam również pytanko dotyczące oswietlenia wnętrzna. Mianowicie nie gaśnie mi oświetlenie wnętrza tylko lekko miga co sekunde i dochodzi tykanie nie wiem czy to od przekaźników, czy jest jakiś odowiedzialny przekaźnik może to jego wina ?

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » ndz sie 03, 2008 23:27

Jeśli żadna lampka w środku się nie pali to bezpiecznik nr 14 - 10-cio amperowy, czerwony - w skrzynce bezpieczników dostępnej po otwarciu lewych drzwi, pod klapką. Tak jakby Koledzy chcieli dojść do tyłu zegarów.
A takie miganie spotkałem w VW Bora i wysiadł układ ściemniający z opóźnieniem światełko w lampce - jest on jako płytka z elektroniką w lampce środkowej.
Ostatnio zmieniony ndz sie 03, 2008 23:30 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
PvD
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: PvD » ndz sie 24, 2008 14:32

Zico63b pisze:A takie miganie spotkałem w VW Bora i wysiadł układ ściemniający z opóźnieniem światełko w lampce - jest on jako płytka z elektroniką w lampce środkowej.
Po wymontowaniu lampki to nawet gdy włączę tylne mniejsze lampki to one też tak przygasają na 1 dzisiątą sekundy i jest takie tykanie z pod kolumny chyba tam gdzie są przekaźniki. Czy jest za to jakiś przekaźnik odpowiedzialny ? Może on wysiadł.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » ndz sie 24, 2008 14:52

Patrzyłem troszkę na schemat -zasilanie lampek nie idzie przez przekaźnik tylko ze stałego plusa przez ten bezpiecznik. Może jednak jakiś inny z przekaźników szwankuje i ma to wpływ na elektronikę. w skrzynce nr dwa pod obudową kierownicy. Można je podociskać do gniazd a jeśli to nie pomoże to kontrola "na żywo".

Awatar użytkownika
PvD
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: PvD » pn lis 03, 2008 09:57

Zico63b pisze:Patrzyłem troszkę na schemat -zasilanie lampek nie idzie przez przekaźnik tylko ze stałego plusa przez ten bezpiecznik. Może jednak jakiś inny z przekaźników szwankuje i ma to wpływ na elektronikę. w skrzynce nr dwa pod obudową kierownicy. Można je podociskać do gniazd a jeśli to nie pomoże to kontrola "na żywo".
Troszkę odkopuję ale znowu z tym walczę. A więc to tykanie nie dochodzi z przekaźników tylko z modułu komfortu pod kierownicą, na poczatku myślałem że tylko przy środkowej lampce tak się dzieję ale jest tak że przy każdej z włączonych lampek tak tyka nawet tylnich. Myślę że albo z modułem komfortu coś jest albo uszkodzony mikrowłącznik w zamku od drzwi pasażera. Ale czy takie objawy są widoczne przy uszkodzeniu w/w mikrowłącznika ?
Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”