siemanko1 chcialem sie Was zapytac co moge zrobic ( oprocz wymiany silnika ) zeby moj golf byl zrywniejszy ? zanim kupilem owego golfa na I biegu wyciagal 100 km/h i spalanie mial okolo 16 l po miescie, nie mowiac o przyspieszeniu ktore bylo rowne 5 sekund ) z tego co wiem bylo cos grzebane w gazniku ale zanim kupilem zostalo wszystko zrobione tak jak fabryka wydała co to mogło byc ? ktos mi wspominal ze cos to moglo byc ze ssaniem i dyszami .. czy to prawda ? jesli tak to co moge zrobic zeby byl mocniejszy ? moze nie do tego stopnia ale zeby mu dodac kopyta a.. gaxnik z tego co sie doczytalem jest to Pierburg B z gory dzieki PS. niestety powiekszenie dawki paliwa nie daje oczekiwanego efektu ;P
a oto fotki gaźnika 1 fotka
2 fotka
3 fotka
4 fotka
5 fotka
6 fotka
Jaki to jest typ gaźnika ? czy na tym zdjeciu od góry widać dysze paliwową albo sie myle ? jakie powinny byc nominalne rozmiary dysz ?
1.6 gaźnik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
że na 1 biegu 100 km/h jak dla mnie bajka (rzecz nierealna)golfrox pisze:na I biegu wyciagal 100 km/h i spalanie mial okolo 16 l po miescie
spalanie w mieśice mośe mieć 16L mój np ma ok 14L zależy ile jest zimnych rozruchów i w ogóle jak dużo i czy często są zimne rozruchy. I te 5 sekund do 100 ?? no śmiech i komedia.
Ostatnio zmieniony ndz lis 02, 2008 20:07 przez weryfany, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
czyli miał około 250 koni, bo tyle potrzeba do takiego przyśpieszenia. golfrox, w trosce o zachowanie dobrej jakości tego forum zamykam temat bo piszesz bzdury.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.