Ile powinien pedzic golfik??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
kiedyś Golfa 3 VR6 przytrzymałem do 220km/h i to nie był koniec, nie wiem ile one idą na maxa.
Moją BMW nie chwaląc sie oczywiscie zamykam licznik
300km/h to chyab wszystko bo przy 300 ma 7200obr/min.
Moc podniesiona z 400 na 475KM, wstawiłem tylko CHIP, wyjeliśmy ogranicznik prędkości w serwisie BMW, włożyłem 2 filtry stożkowe i założyłem przelotowy wydech, wszędzie przelot oprócz kata.
od 0- 100km/h -- 5.2sek.
0- 200km/h -- 13sek.
0- 300km/h około 100-120sek.
Jeszcze coś dodam, przy 300km/h pali 30-40l/100km
I dalej uważam, że BMW M5 to najlepsze auto świata
Moją BMW nie chwaląc sie oczywiscie zamykam licznik
300km/h to chyab wszystko bo przy 300 ma 7200obr/min.
Moc podniesiona z 400 na 475KM, wstawiłem tylko CHIP, wyjeliśmy ogranicznik prędkości w serwisie BMW, włożyłem 2 filtry stożkowe i założyłem przelotowy wydech, wszędzie przelot oprócz kata.
od 0- 100km/h -- 5.2sek.
0- 200km/h -- 13sek.
0- 300km/h około 100-120sek.
Jeszcze coś dodam, przy 300km/h pali 30-40l/100km
I dalej uważam, że BMW M5 to najlepsze auto świata
- ml2210
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wszystko pięknie ładnie, ale co to ma wspólnego z tym forum???piter86 pisze:I dalej uważam, że BMW M5 to najlepsze auto świata
"Bugatti Veyron" pojedzie dużo więcej i napewno ktoś na świecie ma takiego i się tym cieszy, ale co z tego.
Ps.
300 na godzine to naprawdę przepiekny wynik, ale 5,2 so setki to już tak sobie.
Ja zrobiłem ostatnio 5,18 a moc mam o połowę mniejszą.
Pozdrawiam.
www.mlautobroker.pl
-----Profesjonalny Broker Samochodowy-----
ja swoim 1,6 gaznik w 3 osoby obladowany bagazami (powrot z wakacji) jechalam 167km/h na benzynie z 4biegowa skrzynia.. nie osiagajac 6tys obrotow.. na gazie nie chcial przekroczyc 150km/h..
dosc dziwne ale prawdziwe..
dosc dziwne ale prawdziwe..
Ostatnio zmieniony pt lis 25, 2005 17:06 przez anex, łącznie zmieniany 1 raz.
...***...
www.sd.oz.pl
zapraszam
www.sd.oz.pl
zapraszam
Tak czytam te zwierzenia i dochodze do wnisku ze fabryka jednak zaniża osiągi.cyarnz pisze:fabryka zawsze zaniza dene;), wiec wyjatki sie zdazaja:))). Ja swoim lecialem jak narazie 200, ale pojedzie wiecej a itl to trzeba sprawdzic na pasie startowym
Jechałem Oplem Astrą Classic 1.4 90 KM na A4 miedzy Katowicami a Krakowem 210 km/h
a maksymalna prędkość tego samochodu według "fabryki" to około 185 km/h.
ps. ma przejechane 250 t km ... hehehehe
- ml2210
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A ja ci powiem że może naprawdę tyle miałeś na liczniku,thomas24 pisze:Tak czytam te zwierzenia i dochodze do wnisku ze fabryka jednak zaniża osiągi.cyarnz pisze:fabryka zawsze zaniza dene;), wiec wyjatki sie zdazaja:))). Ja swoim lecialem jak narazie 200, ale pojedzie wiecej a itl to trzeba sprawdzic na pasie startowym
Jechałem Oplem Astrą Classic 1.4 90 KM na A4 miedzy Katowicami a Krakowem 210 km/h
a maksymalna prędkość tego samochodu według "fabryki" to około 185 km/h.
ps. ma przejechane 250 t km ... hehehehe
ale świadczy to tylko o tym że ten licznik jest zepsuty.
210km/h przy 90 koniach w aucie tej wielkości i wagi jest poprostu fizycznie niemożliwe.
www.mlautobroker.pl
putanie
Mam 1.6 PN 90 183 tys km i jedzie tylko 140 km/h . Powiem ze stał pol roku nie tykany nie wymienilem paska, olejow ani filtrow, ale czy to mozliwe ze jak inni pisza 180 km/h to czy mogla by byc taka duza roznica ? Albo co powinienem sprawdzic ?
Dzieki i pozdrawiam
Dzieki i pozdrawiam
Jeśli silnik i cała reszta jest w dobrym stanie to nawet 19 latek daje radę. Golfem 1.3 '87 (silnik MH na gaźniku, zapłon przesunięty 4 stopnie do przodu w stosunku do benzyny, olej Mobil S 10w/40) jechałem z Wrocławia do Katowic licznikowe 165 km/n. Zasuwałem z nogą w podłodze prawie aż do Gliwic. Miałem trochę stracha bo fura szła na gazie (tuningowane przez Pana Stasia LOVATO - POZDRAWIAM) a ponadto, przy 4 biegowej skrzyni obrotek pokazywał około 5300 obr/min.
pozdrawiam
pozdrawiam
- ml2210
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Owszem, zdrowe auto daje radę,Znachor pisze:Jeśli silnik i cała reszta jest w dobrym stanie to nawet 19 latek daje radę. Golfem 1.3 '87 = 165 km/n
ale stosynek wzrostu prędkości maksymalnej do wzrostu mocy nie jest liniowy.
A praw fizyki nie da się przeskoczyć, co sugeruja tu niektórzy.
www.mlautobroker.pl