Coś się dzieje po otwarciu drzwi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Coś się dzieje po otwarciu drzwi
Witam serdecznie sznowne grono, postaram się opisać co się dzieje mianowicie jak przekręcam kluczyk i otwieram drzwi coś się załancza na kilka sekund, słychać coś jak by jakiś silnicze się włanczał, czy ktoś może mnie oświecić co to może być?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz
Daro
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz
Daro
-
- Mały gagatek
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
Jaki motor w autku??????????
To może być pompa paliwa, Jeśli autko postoi troszkę dłużej i zejdzie ciśnienie z układu zasilania to ECU odbiera otwarcie drzwi, jako wsiadanie kierowcy i odpalanie auta w przeciągu kilku następnych sekund i już uruchamia pompe paliwa wytwarzającą ciśnienie w układu zasilania.
Ma to na celu, aby po włożeniu kluczyka do stacyjki można było zaraz palić auto i nie trzeba było czekać kilku sekund na uzupełnienie ciśnienia w układzie zasilania.
Wiele silników iskrowych w MK IV już tak niało.
To może być pompa paliwa, Jeśli autko postoi troszkę dłużej i zejdzie ciśnienie z układu zasilania to ECU odbiera otwarcie drzwi, jako wsiadanie kierowcy i odpalanie auta w przeciągu kilku następnych sekund i już uruchamia pompe paliwa wytwarzającą ciśnienie w układu zasilania.
Ma to na celu, aby po włożeniu kluczyka do stacyjki można było zaraz palić auto i nie trzeba było czekać kilku sekund na uzupełnienie ciśnienia w układzie zasilania.
Wiele silników iskrowych w MK IV już tak niało.
Ostatnio zmieniony pt paź 31, 2008 00:09 przez mariusz75, łącznie zmieniany 1 raz.
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
okolice POZNANIA
-
- Mały gagatek
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
Na 100% pompa paliwa tak jak wyżej napisałem, a central jest elektryczny i nie ma tu nic do buczenia.patryk_hrabia pisze:silnik 1,4 AKQ i mam centralny zamek.
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
okolice POZNANIA
okolice POZNANIA
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
na 100% pompa paliwa, wymieniałem, przerabiałem dosyć dokładnie zasadę dzaiałania, załącza się przy włączeniu zapłonu i przy otwarciu drzwi o ile ma taką potrzebę...qrde ja nie wiem przez ostatnie dwa dni piszę już chyba czwarty taki post...czy Wy nie używacie szukajki??bacik pisze:pompa paliwa to jak przekreci kluczyk na pozycje zapłon w stacyjce a nie po otwarciu drzwi kolego
NA 100% POMPA PALIWA!!
Dwa dni szukam informacji co to może być może kolega mnie oświeci i poda kilka linków z odpowiedzią na moje zapytanieQto pisze:qrde ja nie wiem przez ostatnie dwa dni piszę już chyba czwarty taki post...czy Wy nie używacie szukajki??
Jeszcze raz napisze nie mam centralnego ten dzwięk słychać w okolicy radia lewarka i tylko po otwarciu drzwi i faktycznie po dłuższym postojumariusz-1975 pisze:Na 100% pompa paliwa tak jak wyżej napisałem, a central jest elektryczny i nie ma tu nic do buczenia.
Silnik 1.6 8V Automat