W Astrze jest mechaniczny licznik i to jest co innego. W mojej Ibizie podłaczasz kabelek, 2 minuty i po sprawie, więc to raczej nie to. Poza tym jest książka serwisowa i badania TUV z przebiegami, więc jest raczej oryginalny.rolbro4 pisze:rzeczywiście możesz mieć rację, szwagier ma Astrę z 1995 roku z kręconym licznikiem i przekłamuje o ponad 10 km/hgreg pisze:TDiesel, może to być uszkodzenie licznika po "korekcie"
Licznik oszukuje.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
TDiesel, prędkosć jest podawana z impulsatora skrzyni biegów a zatem - skoro jak twierdzisz nie mógł nikt cofać licznika to albo przyczyna w impulsatorze albo w samym liczniku
a tak ogóle to poczytajcie sobie co się czasem dziej po cofaniu licznika w golfie 3 i nie mówcie że nie może się przy cofaniu coś dziać - bo zmiana w eprom licznika potrafi wiele zmienić w jego pracy (wiem bo się nie raz już bawiłem w oprogramowaniu licznika)
a tak ogóle to poczytajcie sobie co się czasem dziej po cofaniu licznika w golfie 3 i nie mówcie że nie może się przy cofaniu coś dziać - bo zmiana w eprom licznika potrafi wiele zmienić w jego pracy (wiem bo się nie raz już bawiłem w oprogramowaniu licznika)