Jak uszczelnić EGR
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Jak uszczelnić EGR
Witam... Byłem ostatnio u mechanika i powiedział ze trzeba uszczelnić zawór EGR bo są jakieś wycieki. Ale mam problem bo nie wiem gdzie kupić akie uszczelki.... Sam pracuje w hurtowni motoryzacyjnej ale tam czegoś takiego nie ma. Mechanik tez nie może znaleźć tych uszczelek. Tam jest podobno trzy a on od znajomego załatwił jaką jedną..... Proszę o pomoc.... Mam tego golfa nie długo i zależy mi żeby było wszystko OK. Przebieg samochodu 140 tys w 2003 roku sprowadzony do kraju przez księdza... Golf jest z 2001...
Bardzo proszę o jakieś rady...
Z góry dziękuje
Z góry dziękuje
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: Jak uszczelnić EGR
z odmy wali olejem i wycieka przez egr, wyrzuc odme z dolotu pod auto to wycieki zniknąMarkus20wawa pisze:Witam... Byłem ostatnio u mechanika i powiedział ze trzeba uszczelnić zawór EGR bo są jakieś wycieki. Ale mam problem bo nie wiem gdzie kupić akie uszczelki.... Sam pracuje w hurtowni motoryzacyjnej ale tam czegoś takiego nie ma. Mechanik tez nie może znaleźć tych uszczelek. Tam jest podobno trzy a on od znajomego załatwił jaką jedną..... Proszę o pomoc.... Mam tego golfa nie długo i zależy mi żeby było wszystko OK. Przebieg samochodu 140 tys w 2003 roku sprowadzony do kraju przez księdza... Golf jest z 2001...
Z góry dziękuje
-
- Mały gagatek
Dzięki za radey...
Ale mam pytanko dotyczące tej odpowiedzi: "
z odmy wali olejem i wycieka przez egr, wyrzuc odme z dolotu pod auto to wycieki znikną" jak mam to dokładnie zrobić bo nie jestem znawcą to mój pierwszy TDi i uczę się go dopiero...
Proszę o jakieś wskazówki...
[ Dodano: 31 Paź 2008 20:16 ]
Dzięki za powyższe rady..........
z odmy wali olejem i wycieka przez egr, wyrzuc odme z dolotu pod auto to wycieki znikną" jak mam to dokładnie zrobić bo nie jestem znawcą to mój pierwszy TDi i uczę się go dopiero...
Proszę o jakieś wskazówki...
[ Dodano: 31 Paź 2008 20:16 ]
Dzięki za powyższe rady..........
dokładnie tak : (informacja dla ciekawskich - fotka nie dotyczy silnika w moim aucie, została ściągnięta o ile pamiętam z forum www.streetracing.pl)Markus20wawa pisze:jak mam to dokładnie zrobić
Ostatnio zmieniony sob lis 01, 2008 21:14 przez Sztomel, łącznie zmieniany 1 raz.
greg pisze:Cytat:
Za powyższe brednie nie biorę kasy ani
odpowiedzialności !
i to mi się bardzo podoba- skoro odma wali olejem do góry to znaczy ze coś z silnikiem się dzieje
chłopaki, to jak to wygląda (druciarstwo by madafaka) i kto to stosuje, mnie nie interesuje, każdy robi jak mu pasuje,martiso pisze:adam słodowy rulezzz heheheh trochę śmiesznie to wygląda ...
Markus20wawa pytał jak ma to zrobić więc dałem mu przykład,
inni w takich przypadkach stosują kosztowne oil catch tanki (i to osoby, u których po diagnozie silnika wyszło, że silnik jest zdrowy bez przedmuchów świadczących o zużyciu na styku tłoki - cylinder) a jest jest to to samo tylko w tanim wydaniu he he.