Mk II Wskażnik paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mk II Wskażnik paliwa
Witam.Jestem nowy więc witam kolegów i koleżanki ;D Wczoraj zakupiłem golfa II.Jest to benzyna 1,3 na gażniku.Wczoraj zalałem za 50 zł pb95 po przejechaniu 20 km wskaznik doszedł z 1/4 do rezerwy.Idzie temu jakoś zaradzić ?? Czy moze ten typ tak ma ?? Ewentualnie mój golf pali jak smok ;D Ale to bym wykluczył bo silniczek chodzi równo chociaż ma 250 tys prawie.
Ps.szukałem tematu w wyszukiwarce i nic nie znalazłem
Dzięki za info pozrawiam
Ps.szukałem tematu w wyszukiwarce i nic nie znalazłem
Dzięki za info pozrawiam
paulik
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
ten typ tak ma. Jak wlejesz do pełna wskaźnik paliwa będzie wtedy bardzo szybko spadał, gdzieś od połowy do zera coraz wolniej. Jest to spowodowane ustawieniem pływaka. Nigdy wskaźnik paliwa nie będzie Ci wskazywał idealnie.paulik pisze:Czy moze ten typ tak ma ??
Ostatnio zmieniony pn paź 27, 2008 20:11 przez prezesik25, łącznie zmieniany 1 raz.
dołączam sie do postu.... wiem ze w mk2 wlasnie te kotrolki paliwa zyja wlasnym zyciem ale moze jest jakis sposob na to... założyc oddzielną kontrolkę czy cos, bo to jest strasznie męczące - zaleje za powiedzmy 30 zl przejade jakies 40 km i juz wsaznik na rezerwie w dodatku zeby odczytac faktyczny stan jego polozenia to trzeba ustawic auto w super równej pozycji i i czekac jakies 10 minut. musi byc na to jakis sposob...
paulik, najlepiej to policz sobie ile Ci srednio autko przejedzie na powiedzmy 20 zl i jezdzij na liczniku kilometrow
ja tak robie osobiscie i jest spoko
a dla spokojnej jazdy zawsze mam w bagazniku jakies 2 litry benzyny gdyby nagle zgasł
wracajac do wczesniejszej mojej wypowiedzi - jest jakis sposob na ta kontrolke ?
wracajac do wczesniejszej mojej wypowiedzi - jest jakis sposob na ta kontrolke ?
- wasiak
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
po pierwze jezeli zlw wskazuje plwywa w czasie jazdy to wina stabiliizatora
to ze nie jest dokladny to inna bajka
ale mozna go wyczuc ja jak jezdze prawie do zera to zostawiam w baku mniej niz pol litra
do pustego baku po wyjeciu weszlo mi razem z przewodami 56 litrow
nie raz juz tankowalem po 52 54 litry
PN ka ja k juz zgasnie to bez zalania gaznika i tak jej nie odpalisz
zanim rozrusznik nakreci sie tyle pompa zeby zassalo paliwo siada aku mulator wiec to za wiele bezpieczenstwa tez nie daje- sprawdzone na sobie

to ze nie jest dokladny to inna bajka
ale mozna go wyczuc ja jak jezdze prawie do zera to zostawiam w baku mniej niz pol litra
do pustego baku po wyjeciu weszlo mi razem z przewodami 56 litrow
nie raz juz tankowalem po 52 54 litry
unvave pisze:paulik, najlepiej to policz sobie ile Ci srednio autko przejedzie na powiedzmy 20 zl i jezdzij na liczniku kilometrowja tak robie osobiscie i jest spoko
a dla spokojnej jazdy zawsze mam w bagazniku jakies 2 litry benzyny gdyby nagle zgasł
![]()
PN ka ja k juz zgasnie to bez zalania gaznika i tak jej nie odpalisz
zanim rozrusznik nakreci sie tyle pompa zeby zassalo paliwo siada aku mulator wiec to za wiele bezpieczenstwa tez nie daje- sprawdzone na sobie
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=190127 MOJE MK2 2E ZAPRASZAM
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
też miałem tą przyjemność z tym samym typem gaźnika tylko przy kadecie 1,8i gaźnik 2ee - pompka paliwa mechaniczna, napędzana od wałka rozrządu... porażka.wasiak pisze:PN ka ja k juz zgasnie to bez zalania gaznika i tak jej nie odpalisz
zanim rozrusznik nakreci sie tyle pompa zeby zassalo paliwo siada aku mulator wiec to za wiele bezpieczenstwa tez nie daje- sprawdzone na sobie![]()
bzdura.wasiak pisze: PN ka ja k juz zgasnie to bez zalania gaznika i tak jej nie odpalisz
zanim rozrusznik nakreci sie tyle pompa zeby zassalo paliwo siada aku mulator wiec to za wiele bezpieczenstwa tez nie daje- sprawdzone na sobie![]()
mam PN-a na gazniku i zeby to raz mi zgasł?
nigdy nie miałem problemu z jego odpaleniem po dolewce (nawet litra). fakt ze trzeba było pokręcic trochę rozrusznikiem (tak z trzy cztery razy) i wtedy bez problemu odpalał.