Problemy z silnikiem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kysiek31
Nowicjusz
Nowicjusz

Problemy z silnikiem

Post autor: kysiek31 » ndz paź 26, 2008 21:32

Witam. Jestem nowym na tym forum a zarazem posiadaczem VW 2 z 1991 z silnikiem 1,6 gażnikowiec. Mam nastepujacy problem z silnikiem a więc po kolei.
1. na zimnym nie chce ssanie pracować.
2. jak zapali - z tym nie ma problemu na benzynie - silnik nie pracuje czysto tylko wyczuwalne jest gubienie zapłonu i oczywiście brak sania i za chwile gasnie.
3. po delikatnym zagrzaniu pracuje bez pomocy dodawania gazu ale spaliny "pachną" paliwem
4. po nagrzaniu sie do temperatury roboczej silnik pracuje na wolnych obrotach ale nierówne obroty i wyczuwalne gubienie zapłonu
5. na wysokie obroty wkręca sie bez problemów ale tez jest wyczuwalne gubienie zapłonu.

wymieniono przewody WN, swiece, filtr powietrza, podciśnieniowy przyspieszacz zapłonu.
Samochód kupiłem już zagazowany, z jazdą poza poranym rozruchem nie ma problemów

prosze o pomoc w usunięciu usterek i doprowadzeniu vw do porzadku. :bigok:

Awatar użytkownika
Maćkooo
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: Maćkooo » ndz paź 26, 2008 21:42

Witaj na forum :bigok:
Twoim głównym problemem jest gaźnik. Tylko nie jestesmy w stanie stwierdzic jaki model gaźnika posiadasz. Musisz to podać. Albo jest to pierburg 2e2 lub 2E-E.
Podstawy przy tego typu naprawach to sprawny układ zapłonowy (kopułka w jakim jest stanie, palec także? ) , potem podstawa gaznika nowa (o ile juz nie została wymieniona), wężyki nowe.
Na początek polecam ocenic stan pozostałych elemntów. Pomoże w tym także wyszukiwarka forumowa na dole strony. Naprawde jest sporo info o twoim problemie i nie wiem czy jest sens pisac o tym po raz nie wiadomo który. :D

Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D

http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related

kysiek31
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kysiek31 » wt lis 04, 2008 00:19

a więc tak, gaznik to pierburg 2e2, rozsypała się ssawka od ssania, poprzedni własciciel korzystał z usług amatora mechanika bo takze urwane są krótce od obudowy termicznego woskowego wwyłacznika ssania. szykuje sie do wymiany podstawy gażnika bo dziwnie sie kołysze na kolektorze. poszukuje powyższych części jak jest chetny do oddania tych części chetnie przyjme.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”