Podłaczenie "nowego" podświetlenia zegarów do włąc
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Podłaczenie "nowego" podświetlenia zegarów do włąc
Jak w temacie, zrobiłem sobie kiedyś nowe podświetlenie zegarów, ale nie miałem czasu i podłączyłem je prowizorycznie pod osobny przełącznik. Chciałbym to zrobić bardziej fachowo i podłączyć to oświetlenie pod włącznik od świateł mijania, tak aby po włączeniu postojówek etc. działało mi podświetlenie zegarów. Tutaj pytanie, pod które przewody się podpiąć, aby to działało tak jak należy. Najlepiej jakby ktoś napisał to "po polsku" , np. plus do (kolor) minus do (kolor), z góry dzięki
jakie masz to nowe oswietlnie ?? najproscie podpiac lub podlutowac pod ktoras ze starych lampek (tych od gory licznika) lutujesz jeden kabelek do jednego styku a drugi do drugiego, niepamietam teraz ktory jest + a ktory - ale to tylko 2 mozliwosci, jak w jednej nie bedzie dzialac podlaczasz odwrotnie...
Służę pomocą z VAG
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Na wyłączniku głównym świateł jest wtyk a w nim kabelek szaro-niebieski - jest to plus do wszelkich podświetleń w pojeździe: zegary, wyłączniki dmuchawy, regulacja nawiewu itd., napięcie jest w nim regulowane pokrętłem w wyłączniku - tak jak do tej pory. Ten sam kabelek idzie także do kostki licznika.
Masa to zawsze w VW kolor brązowy bez żadnych barwnych pasków - jeśli więc leży taki gdzieś "pod ręką" - będzie się nadawał na masę.
Masa to zawsze w VW kolor brązowy bez żadnych barwnych pasków - jeśli więc leży taki gdzieś "pod ręką" - będzie się nadawał na masę.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
pekol, Fahoo, za dużo zabawy z tym, a po drugie w garażu nie mam prądu, a z tego powodu nie będę brał zegarów do domu jeszcze raz.
dzięki o taką odpowiedź mi chodziło.Zico63b pisze:Na wyłączniku głównym świateł jest wtyk a w nim kabelek szaro-niebieski - jest to plus do wszelkich podświetleń w pojeździe