Pewnie już się z tym uporałeś ale jeżeli nie.
Miałem g golfie MK2 taki sam zamek i dodatkowy kanał wykorzystałem właśnie do otwierania klapy. NIE używałem żadnego przekaźnieka. Już nie pamiętam dokładnie pod który kabel podpiołem sterownik ale napewno jeden kabel jest niskoprądowy a po drugi można podpiąć siłowni kbezpośrednio.
Dodatkowy kanal i kierunki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Przed tym przekaźnikiem dałem jeszcze przycisk żeby nie tylko szło otworzyć z pilota klapę a żeby podłączyć przekaźnik to tak na przekaźniku masz o numerowane 30 to wejście + . 85 in puls z modułu. 86 masa 87 wyjście na siłownik. Na pewno z modułu będzie wyście impulsowe + lub - to podepniesz + jeśli tylko minus to podepniesz minusa pod 86 a zamiast inpulsa85 dasz + a ja zrobiłem tak i też działa
LEŚNY PRZYTULAS
Meeeeega odkop dwuletni Ale właśnie jestem na etapie montażu centralnego zamka i podpiąłem bezpośrednio siłownik tylnej klapy do dodatkowego kanału i nic się nie dzieje jak naciskam na pilocie otwieranie bagażnika. Reszta siłowników działa poprawnie, ale ten z tylnej klapy nie chce się ruszyć. A działa na pewno bo sprawdzałem... I uprzedzając pytania - podłączyłem ten siłownik do dodatkowego kanału plus (nie tego niskoprądowego). Proszę o szybką odpowiedź bo auto całe rozgrzebane stoi
- Paweł Marek
- V.I.P.