olej mineralny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
olej mineralny
Witam
Jakiej marki olej mineralny jest waszym zdaniem najlepszy?
Dobry latem i zimą
Istnieje wogóle taki który masełka nie robi w zime?
pozdro
Jakiej marki olej mineralny jest waszym zdaniem najlepszy?
Dobry latem i zimą
Istnieje wogóle taki który masełka nie robi w zime?
pozdro
Jak się jeździ na któtkich odcinkach to w każdym oleju odkłada sie para wodna i robi masło, a marka oleju to sprawa uznania: jedni chwalą Mobila czy Castrola itp a inni uważają że Np Lotos jest na tyle dobrym olejem że nie warto przepłacaćdragon111 pisze:Istnieje wogóle taki który masełka nie robi w zime?
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Np Mobil, Castrol. Ważna jest jakość - czyli jka najwyzsza literka po literce S(benzyna) i C(diesel). Mysle ze świetna jest klasa choćby SJ, niezła SF.dragon111 pisze:Jakiej marki olej mineralny jest waszym zdaniem najlepszy?
Ważne aby spełniał wymagania prodcuenta.
Nie sądze. Niedogrzany silnik i maselko bedzie sie tworzsyc pod korkiem.dragon111 pisze:Istnieje wogóle taki który masełka nie robi w zime?
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Ja używam TEXACO, a tak na poważnie to marka ma raczej małe znaczenie i bardziej liczy się klasa jakości oleju bo za markę się płaci proporcjonalnie więcej. Jeśli wymieniamy systematycznie i w czas to raczej nie musimy się obawiać o jakość i żywotność silnika. Ostatnio nawet te rozlewane z beczki są całkiem fajne i przy wymianie olej jest na prawdę w dobrym stanie ale co te 10 tyś trzeba dla spokojności jak to mawiał Pawlak.
Lotos ... jak do tej pory nie słyszałem żeby były problemy przez niego jak i przez oleje innej marki. Jak mamy czysty silnik i w bardzo dobrym stanie to żaden olej nie zaszkodzi mu.
Ale wiadomo gadać pisać se każdy może ai tak znajdzie się ktoś mądrzejszy POZDRO
Lotos ... jak do tej pory nie słyszałem żeby były problemy przez niego jak i przez oleje innej marki. Jak mamy czysty silnik i w bardzo dobrym stanie to żaden olej nie zaszkodzi mu.
Ale wiadomo gadać pisać se każdy może ai tak znajdzie się ktoś mądrzejszy POZDRO
98% ludzi nienormalnych czyta posty z ręką na myszce.
Nie zdejmuj reki, już jest za późno...
Nie zdejmuj reki, już jest za późno...
miałem swego czasu poldka i zimą zalany lotosem kręcił naprawdę cienko uzdrowiony castrolem oczywiscie mineralem krecił aż miło takie moje zdanie sam testowałem
[ Dodano: 22 Paź 2008 18:35 ]
zero bajek sprawdzone na 200%
[ Dodano: 22 Paź 2008 18:35 ]
zero bajek sprawdzone na 200%
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
Leję ten sam olej od 3 lat.Jazda od wymiany do wymiany bez dolewek. Wymiana co 10 tyś. km, tak dla "spokojności" jak to wspomniał kolega we wcześniejszym poście. POZDRAWIAMPinhead pisze:Co do pytania o dobry olej mineralny to polecam Elf Sporti.
[img]http://img180.imageshack.us/img180/7369/new1wj9.gif[/img]