Witam
Przede wszystkim witam użytkowników golfików . Jest to mój pierwszy post na forum. Do tej pory wystarczała mi w zupełności opcja szukaj.
W moim golfie, w wyniku nieprawidłowego wycięcia przedniej szyby, miejscowo na rancie został uszkodzony lakier i obecnie właśnie w tych miejscach rdzewieje na całym obwodzie.
Prawdopodobnie muszę wyciąć przednią szybę i raczej zatrudnię do tego jakiegoś szklarza samochodowego.
Niemniej istnieje szansa, że rdza nie zagłębiła się pod klej na który wklejona jest szyba i może w delikatny sposób udałoby się ją oczyścić, bez demontażu szyby.
Właśnie tu zaczyna się brak mojej wiedzy. Chodzi mi o demontaż "uszczelki" na górze szyby (2) oraz bocznych rynienek gumowych (1).
Z góry dziękuję za pomoc. Pozdro
Demontaż szyby przedniej MKIII
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
tomch
- Użytkownik

- Kontakt:
Demontaż szyby przedniej MKIII
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony pn paź 20, 2008 22:59 przez tomch, łącznie zmieniany 1 raz.
-
tomch
- Użytkownik

- Kontakt:
Witam
Dzięki za radę. Szkoda tylko, że trzeba zdejmować relingi. Podejrzewam, ze jest z tym trochę roboty. Ale jak trzeba to trudno.
Pozdro
[ Dodano: 22 Paź 2008 20:10 ]
Niestety okazuje się, że ta górna uszczelka-maskownica jest rynienką, która wchodzi pod szybę. Sprawdziłem na własnym błędzie. Złapałem kombinerkami i tylko urwałem kawałek. Także bez pomocy szklarza i wycięcia szyby się nie obędzie. Pytanie tylko czy da się dokupić taką uszczelkę-maskownicę-rynnę.
Pozdro
Dzięki za radę. Szkoda tylko, że trzeba zdejmować relingi. Podejrzewam, ze jest z tym trochę roboty. Ale jak trzeba to trudno.
Pozdro
[ Dodano: 22 Paź 2008 20:10 ]
Niestety okazuje się, że ta górna uszczelka-maskownica jest rynienką, która wchodzi pod szybę. Sprawdziłem na własnym błędzie. Złapałem kombinerkami i tylko urwałem kawałek. Także bez pomocy szklarza i wycięcia szyby się nie obędzie. Pytanie tylko czy da się dokupić taką uszczelkę-maskownicę-rynnę.
Pozdro
Ostatnio zmieniony śr paź 22, 2008 20:08 przez tomch, łącznie zmieniany 3 razy.