Dzis sprawdzajac hamulce przy predkosci ok 80km/h wdepnalem pedal do oporu zaczal hamowac i po chwili puscil calkowicie, tak ze wogole nie mam hamulcy. Wycieklo troche plynu hamulcowego na wahacz, pytanie co sie zepsulo? Przewody hamulcowe sa ok.
Teraz przy szybkim wciskaniu hamulca slychac taki jakby trzask czy cos (oczywiscie wogole nie hamuje.
Nagly wyciek plynu hamulcowego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Nie spotkałem sie z cieknacym servem dlatego predzej obstawiłbym pompę. Ale musisz to dokładnie sprawdzic.Sieergiej pisze:Co bardziej prawdopodobne?
Jednak mozliwe ze pompa jest dobra , a któras tulejka sie skończyła.
Wiec spuszczasz płyn ze zbiorniczka.
Odkrecasz przewody metalowe (4) z boku pompy- sa przykrecone na nakrętki,
Odkrecasz pompe hamulcową (2 nakrętki pod tylnymi przewodami) , na łaczeniu serva i pompy jest pierscien uszczelniający (ogladasz w 1szej kolejnosci czy nie przecieka tutaj)
Aha i po 2 sprawdz tulejki gumowe pod zbiorniczkiem tam gdzie łaczy sie z pompa, nie wiem jak sie to oddziela ale ostroznie , kazdym razie na pewno sa tye tulejki pod zbiorniczkiem.
I juz mysle ze wiesz co sprawdzic, oczywiscie zakldam ze wycieków na przewodach metalowych przy pompie nie ma, ale to tez sprawdz.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
- Sieergiej
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ok to zabieram sie do roboty.......
[ Dodano: 21 Paź 2008 11:49 ]
Eh to nie servo i nie pompa, dolalem plynu do zbiornika i okazalo sie ze wyciek mam z przewodow idacych do tylnich kol. Jakie przewody kupic i czy sa jakies problemy z ich wymiana?
[ Dodano: 21 Paź 2008 11:49 ]
Eh to nie servo i nie pompa, dolalem plynu do zbiornika i okazalo sie ze wyciek mam z przewodow idacych do tylnich kol. Jakie przewody kupic i czy sa jakies problemy z ich wymiana?
Ostatnio zmieniony wt paź 21, 2008 11:50 przez Sieergiej, łącznie zmieniany 1 raz.