Przepalanie postojówek... dziwny problem ;/
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przepalanie postojówek... dziwny problem ;/
Witam.
Sam jestem elektrykiem, ale czegoś takiego nie widziałem jeszcze...
Tylne postojówki przepalają się bardzo często... nie ma jakiejś ustalonej reguły, raz po godzinie, raz wytrzymuje tydzień lub dłużej... Najpierw "bańka" żarówki robi się co raz czarniejsza, a potem przestaje wogole świecić...
Napięcie mam cały czas w normie... mam voltomierz w środku więc widze
Nie pomogła nawet wymiana z 5W na 10W... dalej to samo ;/
Sam jestem elektrykiem, ale czegoś takiego nie widziałem jeszcze...
Tylne postojówki przepalają się bardzo często... nie ma jakiejś ustalonej reguły, raz po godzinie, raz wytrzymuje tydzień lub dłużej... Najpierw "bańka" żarówki robi się co raz czarniejsza, a potem przestaje wogole świecić...
Napięcie mam cały czas w normie... mam voltomierz w środku więc widze
Nie pomogła nawet wymiana z 5W na 10W... dalej to samo ;/
zmierz czy niemasz za duzego pradu ladowania
[ Dodano: Nie Paź 19, 2008 22:38 ]
[ Dodano: Nie Paź 19, 2008 22:38 ]
dodaj gazu i ile masz wtedy?moze jak je wkladasz to masz "tluste" palce.musza byc suche i czyste.djmatys pisze:cały czas w normie
Ostatnio zmieniony ndz paź 19, 2008 22:40 przez Duber, łącznie zmieniany 1 raz.
- RUSKIVWZONE
- Nowicjusz
tez tak miałem proponuje zmienić wkładkę w lampę tam gdzie sie wciska żarówki załatwić sobie ze szrotu najlepiej sprawdzić i powinno być oki ja jestem monter elektronik latałem tam z miernikami obliczałem cudowałem wymieniłem wkładkę i gitara do dzisiaj
Jetta USA 1.8 ABT in progress
[img]http://img41.imageshack.us/img41/1763/jettabordo.png[/img]
[img]http://img41.imageshack.us/img41/1763/jettabordo.png[/img]
co moge napisać po dzisiejszych oględzinach...
Zrobiłem próbę - wyczyściłem gniazda w 1 oprawie, a drugą zostawiłem normalnie jak była... wsadziłem nowe żarówki i włączyłem postoje na jakiś czas...
Efekt? Wyczyszczona żarówka świeciła mocniej, i normalnie nic się nie stało... W "starej" oprawie żarówka czarna, gniazdo gorące aż prawie czerwone
Wniosek - wyczyściłem dokładnie Dremelem gniazda żarówek jak gadał marcin.w i myślę że koniec z tym problemem ;] Zobaczymy po dłuższym czasie
Zrobiłem próbę - wyczyściłem gniazda w 1 oprawie, a drugą zostawiłem normalnie jak była... wsadziłem nowe żarówki i włączyłem postoje na jakiś czas...
Efekt? Wyczyszczona żarówka świeciła mocniej, i normalnie nic się nie stało... W "starej" oprawie żarówka czarna, gniazdo gorące aż prawie czerwone
Wniosek - wyczyściłem dokładnie Dremelem gniazda żarówek jak gadał marcin.w i myślę że koniec z tym problemem ;] Zobaczymy po dłuższym czasie