Witam,
Mam dwa pytania. Prosze o pomoc.
1. Gdzie znajduja sie odplywy tylnych wezykow od szyberdachu. Patrzalem pod spod auta ale nic nie widzialem. Jak skutecznie je wyczyscic i czym?
2. Z przodu wyciagnalem te gumy ktore wychodza obok zawiasow i chcac je z powrotem zalozyc okazuje sie ze wezyki sa za krotkie. Co trzeba zdemontowac od srodka zeby je zalozc. Patrzelem na skrzynke z bezpiecznikami ale to nic chyba nie da.
Pozdrawiam
Odplywy od szyberdachu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Bardzo dziekuje.
Punkt dla Ciebie.
Powiedz mi gdzie moge znalezc taka ksiazke (moze jakis tytul) i ile kosztuje?
Probowales moze juz czyscic te odplywy z tylu?
Ciekawe czy nie dalo by rady dostac sie od strony bagaznika - bez sciagania zderzaka.
Wyciagnac ten przewod elastyczny z tej koncowki i wlozyc cos zeby przepchac.
A co do przodu to dalej mam problem jak mam nalozyc te kocowki spustowe z przodu. Co teraz musze zdemontowac z deski zeby nalozyc waz na ta koncowke?
[ Dodano: Wto Paź 21, 2008 8:39 pm ]
Wiec tak - z tylu ponizej lamp od srodka bagaznika mozna dostac sie do tych wezy odplywowych. Nie trzeba demontowac tylnego zderzaka.
Nie wiem tylko dlaczego jak u siebie probowalem przepchac przewody odplywowe z tylu to nie wyszla mi linka przy szyberdachu (z obu stron). Weszlo ok 230cm linki i dalej nie chcialo wejsc - woda z jednego leci bez problemu - z drugiego nie chce leciec tylko wylewa sie w srodku przy tylnym slupku.
Bez demontazu podsufitki chyba sie nie obedzie - ale to juz inny temat.
Punkt dla Ciebie.
Powiedz mi gdzie moge znalezc taka ksiazke (moze jakis tytul) i ile kosztuje?
Probowales moze juz czyscic te odplywy z tylu?
Ciekawe czy nie dalo by rady dostac sie od strony bagaznika - bez sciagania zderzaka.
Wyciagnac ten przewod elastyczny z tej koncowki i wlozyc cos zeby przepchac.
A co do przodu to dalej mam problem jak mam nalozyc te kocowki spustowe z przodu. Co teraz musze zdemontowac z deski zeby nalozyc waz na ta koncowke?
[ Dodano: Wto Paź 21, 2008 8:39 pm ]
Wiec tak - z tylu ponizej lamp od srodka bagaznika mozna dostac sie do tych wezy odplywowych. Nie trzeba demontowac tylnego zderzaka.
Nie wiem tylko dlaczego jak u siebie probowalem przepchac przewody odplywowe z tylu to nie wyszla mi linka przy szyberdachu (z obu stron). Weszlo ok 230cm linki i dalej nie chcialo wejsc - woda z jednego leci bez problemu - z drugiego nie chce leciec tylko wylewa sie w srodku przy tylnym slupku.
Bez demontazu podsufitki chyba sie nie obedzie - ale to juz inny temat.