Nie zamykające się szyby

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

bodekmm
Nowicjusz
Nowicjusz

Nie zamykające się szyby

Post autor: bodekmm » pn paź 20, 2008 18:57

Witam
Przeglądałem forum ale nie mogę znaleźć mojej usterki.
Mam MK3 z elektryką szyb w przednich drzwiach. Od wczoraj mam problem z zamykaniem szyb, tzn otwierają się zawsze ale zamykają sie jak im się chce. Myślalem ze jest to wina akumulatora bo był cienki, niestety wymiana na nowy (nie tani) nic nie pomogła. Jeszcze jedno czo zauważyłem i mnie trochę zastanawia to fakt iż centralny działa OK cały czas czy z kluczyka czy z pilota ale jeżeli podczas włączania zapłony zaczyna mi jeszcze pompować przekaźnik od centralnego to szyby nie działają. Jeżeli podczas włączenia zapłonu jest cicho (czyli normalnie) szybki działają bez problemu. Proszę o jakieś info bo dzisiaj byłem u 2 elektryków i powiedzieli mi ze nie wiedzą co jest i muszą szukać, nie chcę aby narazili mnie na jakieś dodatkowe koszty. pozdrowionka.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn paź 20, 2008 19:04

bodekmm pisze:włączania zapłony zaczyna mi jeszcze pompować przekaźnik od centralnego to szyby nie działają
to znaczy? Po włączeniu zapłonu central się czasem zamyka a czasem nie?

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

bodekmm
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: bodekmm » pn paź 20, 2008 19:10

Zamki się nie zamykają ale słychać jak przez jakieś 3-4 sekundy tłoczek jeszcze pompuje

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn paź 20, 2008 19:15

Przyznaję rację elektrykom, będzie trzeba szukać usterki. Ale jak zwykle w tych sytuacjach warto samemu zajrzeć do kabli w gumie wchodzących do drzwi czy się ktoreś nie połamały. Wypiąłbym też na próbę wtyk od pompki centrala i sprawdził czy wówczas szyby zaczynają działać jak należy. Sprawdź jak działa zamykanie i otwieranie szyb z kluczyka w drzwiach przednich

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

bodekmm
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: bodekmm » pn paź 20, 2008 19:20

Oki. Tak czy owak już się umówiłem na środę jak coś będę wiedział to napisze. Jeżeli chodzi o wtyczką z centralnego to już wyciągałem i problem nie zniknął, a jeżeli chodzi o zamykanie z kluczyka to nie działa.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”