wali olej do filtra powietrza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wali olej do filtra powietrza
Jak w temacie tydzień temu kupiłem Golfika MKII 1.6 w automacie z 1989 roku i jak dzisiaj zabrałem się za wymianę filtra powietrza to się przeraziłem - filtr był zaolejony jak cholera. Co może być przyczyną??? PO prosty wali gdzieś tam olej. Silnik to 1.6 na gaźniczku tylko nie wiem jakie jest jego oznaczenie.
- tomassss24
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam .
Osobiscie powiem ci ze tez miałem kilka takich goferów na gazniku i silniki były dobre i tak samo miałem sporo oleju w tej obudowie filtra te typy tak maja doszłem do tego ze ten olej wali z odmy od pokrywy zaworów idacy do filtra . Załoz tam takie sitko zeby olej spływał spowrotem i wtedy zobacz czy bedzie to samo chyba ze masz juz troche silnik dojechany .
Osobiscie powiem ci ze tez miałem kilka takich goferów na gazniku i silniki były dobre i tak samo miałem sporo oleju w tej obudowie filtra te typy tak maja doszłem do tego ze ten olej wali z odmy od pokrywy zaworów idacy do filtra . Załoz tam takie sitko zeby olej spływał spowrotem i wtedy zobacz czy bedzie to samo chyba ze masz juz troche silnik dojechany .
- tomassss24
- Użytkownik
- Kontakt: