Sprzęgło bardzo wysoko bierze. Czy to normalne.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Sprzęgło bardzo wysoko bierze. Czy to normalne.
Jak w temacie. Wystarczy wcisnąć sprzegło na 3cm i już mogę zmieniac biegi. Czy to jest normalne?
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja jak wymieniłem sprzęgło to mi wysoko brało i troszke mnie to drażniło. Za kilka myślałem żeby wymienić linke albo samoregulacje bo nie szło obniżyć sprzęgła żeby niżej brało. A pewnego dnia(po jakimś tygodniu) pojechałem do miasta, zatrzymałem sie pod sklepem zrobiłem zakupy, wracam do auta, odpaam, ruszam a tu sprzęgło mi zaczyna brać w miarę nisko. Nie wiem jak to sie stało ale teraz to się fajnie jeździ bo nie trzeba tak nogi wysoko podnośić żeby sprzęgło odpuścić.
siemanko ostatnio w mk3 to samo mialem sprzeglo mi bralo bardzo wysoko myslalem ze to normalne , ale sie mylilem jechalem i sprzeglo mi opadlo na sam dol biegow niemoglem wogole wlaczyc,musialem zajechac do servicu odpalajac go przy kazdym postoju z dwojki.Wymienili mi najpierw tłok od sprzegla ale nic to niedalo dalej sie dzialo ze pedal mi opadal musialem go przy postoju podpompowywac wkoncu wymienilem tarcze SACHS i pompe teraz chodzi jak maselko !!! mozliwe ze u ciebie tez to jest tego poczateczek!!!
- MichalMys1
- Mały gagatek