czym łatać dziury w podwoziu??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czym łatać dziury w podwoziu??
Witam,
Kolejne pytanie tym razem odnośnie łatania dziur w podwoziu mk3.
Oglądnąłem sobie ostatnio moje autko od spodu i zauważyłem że w 3 lub 4 miejscach na podwoziu tam gdzie są te takie "gumowe korki" pojawiła się ruda .. wyciągnąłem jeden z nich i okazało się że otwór obgnił jakieś 1-1.5 cm do okoła. Zacząłem to czyścić szczotka i papierem ściernym ale przyznam szczerze że ciężko to idzie... może ktoś przechodził podobną przygodę w swoim golfie. Jeśli tak to proszę o porady jak się zabrać za wyczyszczenie (wycięcie ???) tych miejsc i załatanie ich "garażowym" sposobem. Mam u siebie kanał więc dostęp jako taki jest. Ranty progów też już mają trochę dość w paru miejscach a na przodzie tam gdzie się zapina lewarek są strasznie pogięte ...
Zastanawiałem się nad matami szklanymi i później na to konserwacja... poradźcie drodzy koledzy jak się z tym tematem zmierzyć..
Kolejne pytanie tym razem odnośnie łatania dziur w podwoziu mk3.
Oglądnąłem sobie ostatnio moje autko od spodu i zauważyłem że w 3 lub 4 miejscach na podwoziu tam gdzie są te takie "gumowe korki" pojawiła się ruda .. wyciągnąłem jeden z nich i okazało się że otwór obgnił jakieś 1-1.5 cm do okoła. Zacząłem to czyścić szczotka i papierem ściernym ale przyznam szczerze że ciężko to idzie... może ktoś przechodził podobną przygodę w swoim golfie. Jeśli tak to proszę o porady jak się zabrać za wyczyszczenie (wycięcie ???) tych miejsc i załatanie ich "garażowym" sposobem. Mam u siebie kanał więc dostęp jako taki jest. Ranty progów też już mają trochę dość w paru miejscach a na przodzie tam gdzie się zapina lewarek są strasznie pogięte ...
Zastanawiałem się nad matami szklanymi i później na to konserwacja... poradźcie drodzy koledzy jak się z tym tematem zmierzyć..
-
- Użytkownik
- Kontakt:
trzeba wyciac przerdzewiala blache i wstawic nowa innej mozliwosci niema bez migomatu nic nie zrobisz
pozdrawiam
pozdrawiam
[url=http://img510.imageshack.us/my.php?image=29563915.jpg][img]http://img510.imageshack.us/img510/5739/29563915.jpg[/img][/url]
moj byly goofer - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=194271
moj byly goofer - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=194271
Witam
Odnośnie progów to już wyższa szkoła bo tam "fachowcy" lewarkowali " i pogieli próg. No to tam masz popękany podkład między blachami goła blach ma się rozumieć. Największa rdza jest już w środku proga. Aby się pozbyć tego chroboka to by trzeba wycinać próg. Roboty że chej!!
ale warto
Chyba że ktoś woli prowizorki.
Pozdro
Zgadzam się z kolegą, dodam iż najlepiej nie robić już oryginalnych dziur na korki. Spawać najlepiej na styk, a nie na zakładkę (najprędzej rdzewieje między blachami) No i na koniec podkład, dichtung na pędzel Bolla, jeszcze pstryknąć konserwacją z góry i z dołu, i możemy zapomnieć na parę pięknych lat o dziurach w podłodze. A potemksenonn pisze:trzeba wyciac przerdzewiala blache i wstawic nowa innej mozliwosci niema bez migomatu nic nie zrobisz
pozdrawiam

Odnośnie progów to już wyższa szkoła bo tam "fachowcy" lewarkowali " i pogieli próg. No to tam masz popękany podkład między blachami goła blach ma się rozumieć. Największa rdza jest już w środku proga. Aby się pozbyć tego chroboka to by trzeba wycinać próg. Roboty że chej!!

Chyba że ktoś woli prowizorki.
Pozdro
Ostatnio zmieniony wt paź 14, 2008 22:58 przez Utul, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
póki z powodu korozji rantów nie decydujesz się na robotę u blacharza razem ze zmianą progów to tak właśnie zrób. Ale oczyścić do marginesu zdrowej blachy musisz koniecznie. żywica przylega bardzo dobrze, jest to miejsce nie obciążone obcasami jak wsiądzieszMariuszM pisze:Zastanawiałem się nad matami szklanymi i później na to konserwacja... poradźcie drodzy koledzy jak się z tym tematem zmierzyć..

Zresztą pchanie się ze spawarką warto opóźnić póki się da. Ale to moje zdanie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.