śilnik gasnie co pare kilometrów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

krzychoo83
Nowicjusz
Nowicjusz

śilnik gasnie co pare kilometrów

Post autor: krzychoo83 » czw paź 09, 2008 19:12

witam szanownych kolegów :pub:

mam taki problem z moim golfikem 3 1,4 60km

po ostatnim tankowaniu silnik mi gaśnie co parę kilometrów a potem żeby go ponownie odpalić muszę parę razy włączyć i wyłączyć zapłon wtedy słychać jak pompka paliwa nasiusia trochę paliwa i jadę dalej po czym problem się powtarza ostatnio dzieje się to coraz częściej moje podejrzenia padły na pompę paliwa wiec ja wymontowałem i przeczyściłem sitko a następnie wymieniłem paliwo w baku ale to nic nie pomogło Mechanik stwierdził ze pompa może się zawieszać czy coś takiego w ogóle jest możliwe ??

i co możne być przyczyna takiego problemu proszę o pomoc

z góry dziękuje

rjxt
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: rjxt » czw paź 09, 2008 19:39

Miałem dokładnie te same objawy, pompka paliwa niby zawsze pracowała ale nie dawała już tego ciśnienia co powinna (powoli się zacierała-16lat pracy zrobiło swoje), wskutek czego auto gasło miałem problemy z jego odpaleniem itp.Po wymianie pompki jak ręką odjął , zero problemów,więc czyszczenie sitka raczej nic ci nie da-szukaj nowej pompy!! Pozdrawiam.

Jarowo
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Jarowo » czw paź 09, 2008 22:42

Jak masz 1,4 ABD to poczytaj także na forum o czujniku Halla

JaroW

krzychoo83
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: krzychoo83 » pn paź 13, 2008 22:21

rjxt pisze:Miałem dokładnie te same objawy, pompka paliwa niby zawsze pracowała ale nie dawała już tego ciśnienia co powinna (powoli się zacierała-16lat pracy zrobiło swoje), wskutek czego auto gasło miałem problemy z jego odpaleniem itp.Po wymianie pompki jak ręką odjął , zero problemów,więc czyszczenie sitka raczej nic ci nie da-szukaj nowej pompy!! Pozdrawiam.
Miałeś Racje to była pompa.......... Wymieniłem pompę i filtr paliwa i teraz z autka się rakieta zrobiła bez porównania jedzie lepiej niż kiedykolwiek

Dzięki za pomoc
pozdro i szerokości na drodze :pub:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”