[MK4] nie działą tylna wycieraczka??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK4] nie działą tylna wycieraczka??
Zauważyłem ze w MK4 nie działa wycieraczka - nie chodzi, nie wydaje dzwięków, spryskiwacz słychać z dziurki sie pieni ale nie leci dodatkowo nie świeci oświetlenie bagażnika- poradzcie co sprawdzić i jak sie do tego zabrać???
moja tylna wycieraczka w jedną stronę zbiera dobrze, a wracając zacina się w jednym albo 2 miejscach i wkurza mnie to trochę, czasami po deszczu nie chce działać wcale
- wyczyściłem już silnik, szczotki, przesmarowałem zębatki
- dziś sprawdziłem kable w klapie - jeden przerwany i chyba ze 4 popękane - wszystko naprawiłem
wycieraczka jak się przycinała tak się przycina - jak macie pojęcie gdzie jeszcze poszukać to proszę dajcie znać
ps. jeszcze mam pytanko o kontrolkę zapiętych pasów - niby wszystko pospinane ale się nie zapala na desce światełko
brzęczyk wiem że działa w desce bo jak naprawiłem drzwi to już pika
ale co z tym pasem to nie wiem - nie przeszkadza mi to specjalnie ale mam nadzieje że w razie "czegoś" poduszki zadziałają bez problemów
- wyczyściłem już silnik, szczotki, przesmarowałem zębatki
- dziś sprawdziłem kable w klapie - jeden przerwany i chyba ze 4 popękane - wszystko naprawiłem
wycieraczka jak się przycinała tak się przycina - jak macie pojęcie gdzie jeszcze poszukać to proszę dajcie znać

ps. jeszcze mam pytanko o kontrolkę zapiętych pasów - niby wszystko pospinane ale się nie zapala na desce światełko
brzęczyk wiem że działa w desce bo jak naprawiłem drzwi to już pika

mało wyraźnie napisałem w poprzednim poście
pod fotelem kierowcy mam wtyczkę - zapiętą i przewody które też wyglądają ok ale właśnie do mnie dotarło że to może być kabel od bocznej poduszki tylko czy on nie powinien być jakoś bardziej schowany w fotelu?
golf jest w wersji highline - mam 4 poduszki ale nie mam podgrzewania foteli więc to na 100% kabel nie od tego
kurcze - mogę faktycznie nie mieć czujek
ale w takim razie napisz proszę czy ten kabel pod fotelem może być od poduszki?
no i dalej zostaje mi kombinowanie z tylną wycieraczką
pod fotelem kierowcy mam wtyczkę - zapiętą i przewody które też wyglądają ok ale właśnie do mnie dotarło że to może być kabel od bocznej poduszki tylko czy on nie powinien być jakoś bardziej schowany w fotelu?
golf jest w wersji highline - mam 4 poduszki ale nie mam podgrzewania foteli więc to na 100% kabel nie od tego
kurcze - mogę faktycznie nie mieć czujek
ale w takim razie napisz proszę czy ten kabel pod fotelem może być od poduszki?
no i dalej zostaje mi kombinowanie z tylną wycieraczką