Nie dzialaja swiatla zewnetrzne

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

woodzu123
Nowicjusz
Nowicjusz

Nie dzialaja swiatla zewnetrzne

Post autor: woodzu123 » ndz paź 12, 2008 22:20

Witam!
To moj pierwszy post tutaj i odrazu z problemami :cool:

Otoz nie wiem co zrobic, poniewaz padly w moim golfie swiatla awaryjne, mijania, drogowe i przeciwmgielne przednie.Bezpieczniki sa cale ruszalem przekaźnikami bez efektu. Jedyne co przychodzi mi do glowy oprocz przekaźnikow to kostka stacyjki do ktorej podpinalem ostatnio mrugajaca diode LED (poniewaz nie mam alarmu). Podpiolem faze pod zapalniczke i mase do kostki stacyjki wszystko dziala idealnie, po odpieciu diody swiatla dalej nie dzialaja. po owej przerobce wszystko bylo ok, zaczelo sie pare dni pozniej, oczywiscie zarowki sa dobre

pozdrawiam goraca i czekam na jakiekolwiek podpowiedzi
Piotrek

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » ndz paź 12, 2008 23:16

To na próbę nich Kolega zdejmie wtyk tej kostki i kawałkiem przewodu połączy najpierw czerwony kabel we wtyku z czarnym (powinny zadziałać awaryjne), następnie wyjmie od czarnego i włoży do czarno-żółtego (powinny mijania/drogowe/p-mgłowe zadziałać).
To by oznaczało kostkę.

woodzu123
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: woodzu123 » wt paź 14, 2008 13:33

Problem byl w innej kostce a mianowicie od manetki kierunkowskazow/sw.drogowych. Wystarczylo ja docisnac :] i tyle zachodu o to, musialem ja nie jakos poruszyc przy ostatnim zakladaniu kolumny.

Dzieki za rady.Pozdra

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”