witam.
Dzisiaj gdy odpaliłem swojego golfika myślałem że mi silnik wyskoczy takie dostał drgania.
Po zgaszeniu i jeszcze czterech próbach odpalenia wszystko wróciło do normy została świecąca się kontrolka check.
Sprawdziłem kody błędów były następujące:
16645-Wtryskiwacz 1 - niska wartość (circuit low)
16651-Wtryskiwacz 3 - niska wartość (circuit low)
16654-Wtryskiwacz 4 - niska wartość (circuit low
16648-Wtryskiwacz 2 - niska wartość (circuit low)
16684-Cylinder / cylindry - wykrycie wypadania zapłonów
16685-Cylinder 1 - wypadanie zapłonów
16688-Cylinder 4 - wypadanie zapłonów
Po skasowaniu ruszyłem w trase ale nie była to za daleka droga,po około 25km. problem powrócił. Zaczeła migać kontrolka check potem zaświeciła na stałe auto straciło moc tak że ledwo dojechałem do domu.
Po ponownym sprawdzeniu błędów były już tylko trzy
16684
16685
16688
opis jak wyżej. Wyciągłem i włożyłem kable w/n odpaliłem i wszystko grało lecz przez około jednej minuty. Problem się powtarza i wyskakują te trzy błędy.
Kable,świece i cewkę wymieniałem w czerwcu ubiegłego roku czy to znowu coś z tych rzeczy do wymiany?
Proszę o pomoc bo nie chciał bym kupować wszystkiego bo np. cewka może być dobra a winny kabel lub świece albo na odwrót. A może całkiem coś innego?
Problem z zapłnem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
krzysiek2008
- Mały gagatek

-
krzysiek2008
- Mały gagatek

Autko jest zagazowane i po przełączeniu na gaz jest to samo,cheba nie wysiadły na raz wtryski gazu i benzyny
[ Dodano: 14 Paź 2008 17:49 ]
Panowie po sprawdzeniu wszystkiego okazało się że nie ma napięcia na dwóch kabelkach w kostce podpiętej pod cewkę.
Jest napięcie na masie brązowy grubszy kabelek i na zdaje się siwym,brak na dwóch zielonkawych od góry pierwszym i trzecim.
Gdzie szukać przyczyny?
Pomóżcie gdyż mojej żonie zostały dwa tygodnie do porodu więc autko może być mi potrzebne w każdej chwili a nie mam zbyt dużo pieniędzy żeby wydawać na mechanika a gdyby już trzeba było to i tak jest kolejka nie zrobią mi tego od ręki.
[ Dodano: 14 Paź 2008 17:53 ]
Czy to może być przyczyną jakiegoś bezpiecznika?
[ Dodano: 15 Paź 2008 12:30 ]
Okazało się że przyczyna tkwiła w module cewki.
Miałem starą cewkę po ostatniej wymianie przełożyłem w niej tylko moduły i wszystko śmiga jak trzeba.
Piszę to na wypadek gdyby ktoś inny miał taki sam problem
[ Dodano: 14 Paź 2008 17:49 ]
Panowie po sprawdzeniu wszystkiego okazało się że nie ma napięcia na dwóch kabelkach w kostce podpiętej pod cewkę.
Jest napięcie na masie brązowy grubszy kabelek i na zdaje się siwym,brak na dwóch zielonkawych od góry pierwszym i trzecim.
Gdzie szukać przyczyny?
Pomóżcie gdyż mojej żonie zostały dwa tygodnie do porodu więc autko może być mi potrzebne w każdej chwili a nie mam zbyt dużo pieniędzy żeby wydawać na mechanika a gdyby już trzeba było to i tak jest kolejka nie zrobią mi tego od ręki.
[ Dodano: 14 Paź 2008 17:53 ]
Czy to może być przyczyną jakiegoś bezpiecznika?
[ Dodano: 15 Paź 2008 12:30 ]
Okazało się że przyczyna tkwiła w module cewki.
Miałem starą cewkę po ostatniej wymianie przełożyłem w niej tylko moduły i wszystko śmiga jak trzeba.
Piszę to na wypadek gdyby ktoś inny miał taki sam problem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.