Kontrolki konsolety
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kontrolki konsolety
Czy może ktoś mi rozpisać poszczególne kontrolki na konsolecie w Golfie II 1,6 benzyna z 1988?
Jak się dostać do lampek w konsolecie?
Jak się dostać do lampek w konsolecie?
Adam1972
do nich dostaniesz sie jedynie po wyciagnieciu licznika z deski...
odkrecasz 8 srob z licznika od tylu odpinnasz niebieska folie
i mozesz wyciagnac z obudowy 3 moduly.... 2 z licznikami i jeden z diodami....
a diody od lewej
migacze(zielona), akumulator(czerwona), jezeli masz srodkowa diode to temperatura wody(czerwona)jezeli ni emasz tej diody to jest tam gdzie wstaznik temteratury), cisnienie oleju(czerwona) i poprawej swiatla dlugie(niebieska)
odkrecasz 8 srob z licznika od tylu odpinnasz niebieska folie
i mozesz wyciagnac z obudowy 3 moduly.... 2 z licznikami i jeden z diodami....
a diody od lewej
migacze(zielona), akumulator(czerwona), jezeli masz srodkowa diode to temperatura wody(czerwona)jezeli ni emasz tej diody to jest tam gdzie wstaznik temteratury), cisnienie oleju(czerwona) i poprawej swiatla dlugie(niebieska)
Służę pomocą z VAG
A wcześniej wypinasz kostki z wszystkich przełączników, odpinasz panel nawiewu, odkręcasz chyba 8 śrub od ramki wokół licznika i przełączników i zdejmujesz ją, potem odkręcasz dwie śruby po bokach licznika. Licznik wychodzi odpinasz kostkę od dołu, ewentualnie wężyk od MFA i linkę od prędkościomierza. I masz licznik na wierzchu, a potem tak, jak kolega wyżej napisał.
Tu masz chyba wszystkie kombinacje diod kontrolnych jakie były w mk2, łącznie z dieslami. Jak coś, to daj znać, którą masz.
Tu masz chyba wszystkie kombinacje diod kontrolnych jakie były w mk2, łącznie z dieslami. Jak coś, to daj znać, którą masz.
Ostatnio zmieniony ndz paź 12, 2008 10:55 przez wachelo, łącznie zmieniany 3 razy.
no to masz taki uklad jak tobie napisalem....
p[powidz mi jeszce czy masz kontrolke przy wstazniku temperatury na gorzelicznika,
didoda powinna byc po srodku
jezeli tam masz diode to nizej nie bedzie i wtedy 3, 6,7,8,9,10 diody nie ma po prostu nic, tylko sa same zaslepki
[ Dodano: 12 Październik 2008, 11:14 ]
wychodzi na to ze masz nr 5 a diode od temperatury masz na gorze tam gdziee jest masz pokazywana temperature
p[powidz mi jeszce czy masz kontrolke przy wstazniku temperatury na gorzelicznika,
didoda powinna byc po srodku
jezeli tam masz diode to nizej nie bedzie i wtedy 3, 6,7,8,9,10 diody nie ma po prostu nic, tylko sa same zaslepki
[ Dodano: 12 Październik 2008, 11:14 ]
wychodzi na to ze masz nr 5 a diode od temperatury masz na gorze tam gdziee jest masz pokazywana temperature
Służę pomocą z VAG
Tak, tam gdzie jest temperatura wody (zegar) mam po środku diodę czerwoną (nie wiem co ana oznacza)
Czyli drugi rzad nie nie wykorzystany (jest pusty)?
Czyli ja mam typ nr 5 na obrazku
Czyli drugi rzad nie nie wykorzystany (jest pusty)?
Czyli ja mam typ nr 5 na obrazku
Ostatnio zmieniony ndz paź 12, 2008 11:48 przez Adam1972, łącznie zmieniany 1 raz.
Adam1972
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
kolego te na dole to zalezy czasem od zegarow, ale najczesciej nie ma tam koncowek zeby podpiac diody. i nie ma rezystorow na gornej czesci sciezki. u mnie np jedna kontrolka to zapiecie pasow, kontrolka sondy lambda, i cos tam jeszcze. musisz wyjac zegary i dojsc po sciezce co jest jak podpisane
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;