ło matko - to ja myślałem że mój dużo spala przy tej prędkości (porównując do większego silnika)Qto pisze:ale przy 170kmh nie zmieszcze sie w 15l/100kmm
Ile wam pali ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak tak czytam o tym małym spalaniu to sobie myslę czemu mój tyle nie spala?xplo pisze:Co do spalania to mój ALH też je bardzo mało :]. Ostatnio trasa 100 km prędkość maxymalna 170 km/h a średnio jechałem ze 120-130 cały czas spalił mi 6 litrów. Gdy go nie piłuję i jadę z prędkością do 100-120 km/h spalanie 4.5 litra. Z tego jak zalałem raz do pełna 55 litrów to zrobiłem 1100 km większość miasto 200 km z tego to trasa. Jak jadę do niemiec gdzie ograniczenia do 80 km/h komp pokazał średnie spalanie nawet 3.4 l / 100.
Po mieście w moim ALH wychodzi mi od 8-9l z tym, że jeżdżę głównie do pracy a mam do przejechania odcinek 2-3km. Aż sie boję pomyśleć, co będzie w zimę:(
Ostatnio zmieniony wt paź 07, 2008 15:44 przez piotras84, łącznie zmieniany 1 raz.
- cashtetzky
- semper fidelis
- Kontakt:
mój AHF zależy kiedy. wiadomo i nikomu nie muszę tłumaczyć - przy płynnej jeździe (tak max do 120 km/h) ok. 5.0 5.5 l/100klocków. co jak co czasami lubię dać po garach dla przyjemności i zdrowotności, wtedy wiadomo... w każdym razie nie narzekam
zupełnie inaczej sprawa sie przedstawiala, gdy jeździłem na dziurawych węzach IC. Wtedy potrafil zrzerać ponad normę i wiadomo, MFA wskazywał spalanie w normie. piotras84 sprawdz IC, czy za bardzo nie świszczy tu może (ale nie musi) leżeć przyczyna
zupełnie inaczej sprawa sie przedstawiala, gdy jeździłem na dziurawych węzach IC. Wtedy potrafil zrzerać ponad normę i wiadomo, MFA wskazywał spalanie w normie. piotras84 sprawdz IC, czy za bardzo nie świszczy tu może (ale nie musi) leżeć przyczyna
W tym tygodniu będę robił rozrząd to przy okazji podepnę go może pod VAG-a i zobaczymy co mi pokarzecashtetzky pisze:zupełnie inaczej sprawa sie przedstawiala, gdy jeździłem na dziurawych węzach IC. Wtedy potrafil zrzerać ponad normę i wiadomo, MFA wskazywał spalanie w normie. piotras84 sprawdz IC, czy za bardzo nie świszczy tu może (ale nie musi) leżeć przyczyna
1.8t seat ibiza cupra trasa od 7,5 do 9.5 miasto srednio 11-12 przy pełnym bucie około 16:)
teraz mk3 AFN z klima trasa (predkosci 130-160) około 5,5-5.8 z klima. Minimalnie na trasie 4.7 2 osoby i klima. Tylko w mieście pali około 7.5-8 na 100.
teraz mk3 AFN z klima trasa (predkosci 130-160) około 5,5-5.8 z klima. Minimalnie na trasie 4.7 2 osoby i klima. Tylko w mieście pali około 7.5-8 na 100.
www.VAGRADOM.PL
[url=http://img111.imageshack.us/i/blackfabia.jpg/][img]http://img111.imageshack.us/img111/1507/blackfabia.jpg[/img][/url]
[url=http://img111.imageshack.us/i/blackfabia.jpg/][img]http://img111.imageshack.us/img111/1507/blackfabia.jpg[/img][/url]
- cashtetzky
- semper fidelis
- Kontakt:
- FILIP_1988
- Ma gadane
mój SDI (68KM) spala w miescie ok 7,5L jesli bym sie postaral to i w trasie na odcinku 60km tez tyle spali. Wracajac ostatnio z Londynu ok. 1600 km-spalił srednio 5,2L z tym ze predkosc w granicach 110-130km/h. Przy spokojnej jezdzie (90km\h)spalanie moze spasc nawet ponizej 4,5L ale to juz zamulanie silnika raczej moim zdaniem.
Wymieniłem dzisiaj rozrząd, mechanik stwierdził, że w samą porę bo pompa była juz na wykończeniu. VAG nie pokazał żadnych błędów. Ale w drodze powrotnej zauważyłem że spalanie mu spadło Zobaczę przy następnej jeździe jak mi wypadnie i mam nadzieje że to nie było tylko przywidzenie.cashtetzky pisze:piotras84 jeśli będzie problem z IC, to błąd wyskoczy na turbo. Daj znać jaki wynik. Pzdr!
Zwróć też uwagę po jakim ja mieście jeżdżę a po jakim ty . U ciebie to zapewne trzeba ciągle po garach cisnąć. Wczoraj nawet specjalnie mu przyciskałem mocno i też mi na 100 km mało spalił. Wcześniej miałem przepływke zepsutą i mi spalał bardzo dużo, no i tak samo jak napisałeś po wymianie rozrządu także mniej spala. Części Luk ina, Gates.Jak tak czytam o tym małym spalaniu to sobie myslę czemu mój tyle nie spala?
Po mieście w moim ALH wychodzi mi od 8-9l z tym, że jeżdżę głównie do pracy a mam do przejechania odcinek 2-3km. Aż sie boję pomyśleć, co będzie w zimę:(