Wyciekanie paliwa z gaźnika

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

piter89
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Wyciekanie paliwa z gaźnika

Post autor: piter89 » czw paź 09, 2008 16:05

Witam.
Mam pewien problem z gaznikiem i ogolnie z MK2.
Po zamontowaniu nowej pompy paliwa benzyna znalazla sie w gazniku ale z jego jakby tylu ulatuje paliwo. Przy dodawaniu gazu zaczyna lac sie z tego miejsca strumien. Boje sie zdejmowac caly gaznik wiec nie wiem skad dokladnie to leci. Jest tam moze jakies miejsce przez ktore sie przelewa? Jak to zdiagnozowac albo najlepiej od razu naprawic ? Prosze was bardzo o rady bo zliza sie zima i Golf musi zaczac jezdzic na benzynie..

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw paź 09, 2008 16:33

piter89, czy każdemu trzeba zwracać uwagę że ważne jest podanie typu silnika lub gaźnika? Jak nie wiesz znajdziesz na forum czy googlami obrazki jakie chcesz. Daj fotki, pokaż na nich miejsce gdzie się leje. Benzyna się leje jak zatopił się pływak, nieszczelny jest zaworek iglicowy, dziurawa membrana pompki przyśpieszacza lub zaworu wzbogacania mieszanki. Najczęściej.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

piter89
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: piter89 » czw paź 09, 2008 16:58

Silnik 1,3. Modelu gaznika nie znam, mimo ze ogladalem wszystkie 3 typy w instrukcjach i na obrazkach to nie wiem jaki to :/ Wiem tylko tyle ze jest to ten najpopularniejszy (tak mowili wszyscy ktorzy go widzieli). Pamietalem o tym zeby napisac o tych modelach ale wylecialo mi z glowy...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”