Stukot niewiadomego pochodzenia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Stukot niewiadomego pochodzenia
Otóż kiedyś stukot w prawym przednim kole objawiał się tylko przy ostrzejszym ruszaniu z kołami prostymi, natomiast teraz nawet ruszanie na samym sprzęgle bez gazu powoduje jakby skrzypienie starego łóżka. Dodam, że na każdym biegu tylko podczas przyśpieszania nie zależnie od prędkości i drogi, na wstecznym nie dzieje się nic. Dziś zdjąłem koło żeby się ”rozejrzeć”, i czy normalne żeby chwytając za pół oś można było nią troche przekręcić w lewo lub prawo (nie używając wiele siły) na luzie, i czy łapiąc za tarcze hamulca można ją nieco podnieść, tzn. jakby podnieść amortyzator do góry. Sprawdzałem jeszcze tak: zaciągałem ręczny wrzucałem jedynkę i chciałem powolutku ruszyć, gdy pojawiło się stukanie przestawałem podnosić sprzęgło, i gdy tak sobie stukało na pół sprzęgle, samochód w miejscu, dodawałem gazu, i stukot był wraz z obrotami silnika coraz większy. I jeszcze jedno HELP
z góry dzięki

po 1 skoro stukalo ci jak auto stalo w miejscu i zwiekszales obroy (tak zrozumialem ) to raczej cos w silniku stuka lub jakeis lozysko alternatora czy cos a nie w zaiwszeniu.. to ze sie drazek lekko obraca to normalne.. podobnie to ze amorek jak podniesiesz auto wychodzi (poduszka makp[ersona) z gniazda u gory ...
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

albo ostatnio tak mialem przednai lapa do poduszki mi pekla bo jezdzilem tydzien na walnietej poduszce wiec sprawdz lape idaca do poduchy one pokaja jak poduszka jest walnieta
pzdr
pzdr
http://www.mapet-TUNING.com