Szklany szyberdach przecieka.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- treborrrrrr
- Mały gagatek
- Kontakt:
Szklany szyberdach przecieka.
Witam wszystkich forumowiczów
Wsiadam dziś do swego golfa odpalam silnik i poczułem coś bardzo nieprzyjemnego na własnej dolnej tylnej części ciała...
W końcu padał deszcz-pomyślałem, a wczoraj majówka, i te sprawy, pewnie nie domknąłem szyberka...
Torba pod i jedziemy i... nie da rady. Wysiadam, wycieram, zamykam i jadę.
Pada jak cholera.
Wysiadam idę...
Wracam, otwieram, wsiadam a tu na torbie krople wody.
Szukałem podobnych tematów ale inne dotyczą szyberdachu blaszanego chowanego nad podsufitką. Mój unosi się do góry na takiej klamrze. Dodatkowo ma wbudowane dwie rolety nad pasażerem i nad kierowcą, co by słońce w lato za bardzo po głowach nie świeciło. Czy jest jakiś sposób by go sprawnie uszczelnić? Oczywiście rozwiązania sylikonowe to ostateczność...
Wsiadam dziś do swego golfa odpalam silnik i poczułem coś bardzo nieprzyjemnego na własnej dolnej tylnej części ciała...
W końcu padał deszcz-pomyślałem, a wczoraj majówka, i te sprawy, pewnie nie domknąłem szyberka...
Torba pod i jedziemy i... nie da rady. Wysiadam, wycieram, zamykam i jadę.
Pada jak cholera.
Wysiadam idę...
Wracam, otwieram, wsiadam a tu na torbie krople wody.
Szukałem podobnych tematów ale inne dotyczą szyberdachu blaszanego chowanego nad podsufitką. Mój unosi się do góry na takiej klamrze. Dodatkowo ma wbudowane dwie rolety nad pasażerem i nad kierowcą, co by słońce w lato za bardzo po głowach nie świeciło. Czy jest jakiś sposób by go sprawnie uszczelnić? Oczywiście rozwiązania sylikonowe to ostateczność...
Ostatnio zmieniony sob maja 03, 2008 14:27 przez treborrrrrr, łącznie zmieniany 1 raz.
Mis, ten szyber jest dociskany do uszczelki i nie ma w nim odpływu.
Mam taki sam szyber, treborrrrrr, oczyść dokładnie uszczelkę, możliwe, że miedzy szybą a uszczelką dostał się jakiś syf i jest nieszczelność i sprawdź czy uszczelka gdzieś nie sparciała, sprawdź też czy klamra wystarczająco mocno dociska szybę do uszczelki
Mam taki sam szyber, treborrrrrr, oczyść dokładnie uszczelkę, możliwe, że miedzy szybą a uszczelką dostał się jakiś syf i jest nieszczelność i sprawdź czy uszczelka gdzieś nie sparciała, sprawdź też czy klamra wystarczająco mocno dociska szybę do uszczelki
- treborrrrrr
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
Witam, ostanio naprawiałem w swojej zielonej strzale szyberdach bo okazało sie ze mam peknięta lewą prowadnicę, jak pewnie większość uzytkowników, wszystko fajnie udało sie lecz pojawił sie nowy problem poniewaz po zamontowaniu szybra cieknie mi woda , czy wie ktoś jak wyregulowac szybe w tym nieszczesnym szyberdachu by nieprzeciaekał?? Zastrzegam że przed wyjęciem go i naprawieniem obrysowałem spinki które trzymają szybe. Prosze o pomoc!!!! Pozdro
wariatuncioo
-
- Nowicjusz
- treborrrrrr
- Mały gagatek
- Kontakt:
mnie to nie tyczy bo mam szyber bez prowadnic i kanalików. Wyczyściłem uszczelkę, klamry zdemontowałem i powyginałem by mocniej dociskały szybę do uszczelki i jak narazie mam spokój.greg pisze:naganiacz03, przepchaj wężyki odprowadzające wodę
[ Dodano: Pon Paź 06, 2008 11:32 pm ]
treborrrrrr, ciebie też się to tyczy
- treborrrrrr
- Mały gagatek
- Kontakt: