problemy po wymianie uszczelki pod głowicą

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Pioniu1978
Nowicjusz
Nowicjusz

problemy po wymianie uszczelki pod głowicą

Post autor: Pioniu1978 » pn paź 06, 2008 21:34

Witam
Po wymianie uszczelki pod głowicą coś się posypało w moim golfie. Przede wszystkim pojawiły się falujące obroty - samochód potrafi zgasnąć podczas jazdy, nie za fajnie tym bardziej jak zgasł mi podczas skrętu(brak wspomagania..).
Spalanie po tej operacji skoczyło z 9-10 l na ok 13l, przy silniku 1,6SR,
Podczas jazdy po zgaśnięciu zapala mi kontrolka błędu i ABS.
Spec z warsztatu uświadomił mi że mam dziurawy przewód od serwa, mam go kupionego i niby ma wszystko wrócić do normy. Tylko czy aby na pewno, bo wcześniej przed wymianą uszczelki nigdy z powyższymi problemami nie miałem doczynienia.
Czy mogli mi coś spartaczyć (tak jak skopali miz tym kablem od serwa, bo na bank był dobry przed wymianą uszczelki),może miał ktoś podobny przypadek.
Mam nadzieję że ktoś mi coś sensownie podpowie, bo żona boi się teraz nim jeździć...

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » pn paź 06, 2008 21:43

Pioniu1978 pisze:Spec z warsztatu uświadomił mi że mam dziurawy przewód od serwa,
to moze powodowac takie objawy
Pioniu1978 pisze:Czy mogli mi coś spartaczyć (tak jak skopali miz tym kablem od serwa, bo na bank był dobry przed wymianą uszczelki),
pewnie ze mogli :bajer:
ale powinieneś słyszeć podczas pracy uciekające powietrze gdzies z okolicy kolektora :bajer: -serwa :bajer:

Pioniu1978
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Pioniu1978 » pn paź 06, 2008 21:58

w sumie to z tego co pamiętam to delikatnie syczy... Przypomniało mi się jeszcze coś... Brak dynamiki na 3 biegu przy przyśpieszaniu... taka "turbo dziura" jak w dieslu.
Ostatnio zmieniony pn paź 06, 2008 21:58 przez Pioniu1978, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”