czujnik walu korbowego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czujnik walu korbowego
witam
wiem ze temat byl juz opisywany ale mam takie pytanie czy jak wymieniam czujnik polozenia walu korbowego to trzeba cos kasowac albo ustawia w sterowniku silnika czy wystarczy tylko włozyc nowy i odpalic , bo dzis wymienilem u siebie owy cczujnik(silnik 2.0 8V AGG) i samochod na nowym czujniku wogole nie odpala.
prosze o pomoc
wiem ze temat byl juz opisywany ale mam takie pytanie czy jak wymieniam czujnik polozenia walu korbowego to trzeba cos kasowac albo ustawia w sterowniku silnika czy wystarczy tylko włozyc nowy i odpalic , bo dzis wymienilem u siebie owy cczujnik(silnik 2.0 8V AGG) i samochod na nowym czujniku wogole nie odpala.
prosze o pomoc
<<<GTI>>>
sprzedam sterownik silnika nr 037 906 025 H
po montazu nowego czujnika auto powinno odpalic bez zadnej ingerencji w komputer moze cos zle zrobiles lub czujnik jest wadliwy
Ostatnio zmieniony pt paź 03, 2008 23:06 przez GMS, łącznie zmieniany 1 raz.
chodzi mi o ten czujnik w bloku silnika nie ten w aparacie zaplonowym. najlepsze jest to ze jak wypne ten czujnik (polozenia walu) to nie wyskakuje zaden bład, wszystkie inne czujniki jak wypne to rejestruje bład. a druga sprawa jest taka ze chcialem wymienic ten czujnik bo auto kreci sie do ok 5 tys obr/min i koniec, jak sie odczyta bledy na chodzacym silniku to nie ma zanego i wystarczy skasowac bledy ktorych nie ma i samochod kreci sie normalnie do mometu zgaszenia silnika i ponownego odpalenia.
<<<GTI>>>
jezeli ten silnik kreci sie do 5000 to problem jest albo w czujniku w aparacie zaplonowym albo jest przestawiony aparat.
mialem to samo poprostu zapomnialem podlaczyc kostki od aparatu i odcinka byla 5000 obr
mialem to samo poprostu zapomnialem podlaczyc kostki od aparatu i odcinka byla 5000 obr
Ostatnio zmieniony sob paź 04, 2008 21:22 przez GMS, łącznie zmieniany 1 raz.