Montaz alarmu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Montaz alarmu
drodzy koledzy chciałbym założyc w swoim wolfie ps. golfie alarma no i pare pytań
skąd wziąć plus po stacyjce (lub kolor kabla)
skąd wziąć mase od czujnika drzwi tzn skad wiem ale jaki kolorek kabla
skąd wziąć kierunki (kolory kabelków) i chyba tyle
chyba ze coś pominąłem to prosiłbym mnie nakierować
skąd wziąć plus po stacyjce (lub kolor kabla)
skąd wziąć mase od czujnika drzwi tzn skad wiem ale jaki kolorek kabla
skąd wziąć kierunki (kolory kabelków) i chyba tyle
chyba ze coś pominąłem to prosiłbym mnie nakierować
Ostatnio zmieniony śr wrz 05, 2007 19:09 przez piotrek991, łącznie zmieniany 1 raz.
Z tego co pamietam to kierunkowskazy sa czerwono białe, czujniki dzwi wez z lampki oswietlenia kabel brazowo(albo czarno)biały nie pamietam dokładnie ale miernikiem to sprawdzisz w minutke;)
jesli chodzi o plus po stacyjce to nie pamietam ale od biedy mozesz wziac z radia...
jesli chodzi o plus po stacyjce to nie pamietam ale od biedy mozesz wziac z radia...
Choćby pivo było z gówna nic mu w smaku nie dorówna!!!
- Dawca_Nerek
- Forum Master
Najprędzej ze skrzynki bezpieczników !! Koloru nie pamietam, sprawdz probówką !!piotrek991 pisze:skąd wziąć plus po stacyjce (lub kolor kabla)
Z progów tam idzie wiązka kabli, a użyj tego samego urządzonka jak wyżej !!piotrek991 pisze:skąd wziąć mase od czujnika drzwi tzn skad wiem ale jaki kolorek kabla
skąd wziąć kierunki (kolory kabelków) i chyba tyl
Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
-
- Użytkownik
- Kontakt:
bardzo chętnie byłbym bardzo wdzięcznymaros pisze:witam kolego.mam mały opis podłaczenia alarmu w golfie 3.Ja wedle tego opisu montowałem alarm i nie było zadnego problemu.Gdybys był zainteresowany podaj mi maila a ci go przesle.Pozdro
piotrek991@vp.pl
- Wojtes3mkIII
- Ma gadane
- Kontakt:
Ja też poproszę jeśli można. marqs85@op.plmaros pisze:witam kolego.mam mały opis podłaczenia alarmu w golfie 3.Ja wedle tego opisu montowałem alarm i nie było zadnego problemu.Gdybys był zainteresowany podaj mi maila a ci go przesle.Pozdro
Mam alarm firmy bodajże Madicar czy jkoaś tak, i jest aby jedno wyjście na kierunki, no i mruga mi aby jedna strona, i nie wiem jak rozwiązać ten problem, bo jak zmostkowałem to wtedy po włączeniu kierunka mrugały obie strony.
Też byłbym zainteresowany tym opisem podłączenia alermu do golfa 3 - jeśli można . Pozdro. stroosiu@o2.pl
kierunki musisz podlaczyc przez dwie diody prostownicze 5A, kierunek przewodzenia od alarmuM@rcus pisze:Ja też poproszę jeśli można. marqs85@op.plmaros pisze:witam kolego.mam mały opis podłaczenia alarmu w golfie 3.Ja wedle tego opisu montowałem alarm i nie było zadnego problemu.Gdybys był zainteresowany podaj mi maila a ci go przesle.Pozdro
Mam alarm firmy bodajże Madicar czy jkoaś tak, i jest aby jedno wyjście na kierunki, no i mruga mi aby jedna strona, i nie wiem jak rozwiązać ten problem, bo jak zmostkowałem to wtedy po włączeniu kierunka mrugały obie strony.
Tez bym prosil o ten opis montazu do Golfika alb@o2.plmaros pisze:witam kolego.mam mały opis podłaczenia alarmu w golfie 3.Ja wedle tego opisu montowałem alarm i nie było zadnego problemu.Gdybys był zainteresowany podaj mi maila a ci go przesle.Pozdro